GÜNDEM Haber Girişi : 29 Ekim 2018 13:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir defterine bunları yazdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir defterine bunları yazdı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla beraberindeki devlet erkânıyla birlikte Anıtkabir'i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel defterine, "Bugün Cumhuriyetimizin 95'inci yıldönümünü, dünyanın en prestijli projelerinden olan İstanbul'daki yeni havalimanımızın açılışını yaparak kutluyoruz" yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

Aziz Atatürk; Cumhuriyetimizin ilanının 95'inci yıldönümünde Türk milletini temsilen büyük bir gurur ve heyecanla manevi huzurundayız.

Bu vesileyle siz ve silah arkadaşlarınız başta olmak üzere tüm gazilerimizi saygıyla yâd ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

Bugün Cumhuriyetimizin 95'inci yıldönümünü, dünyanın en prestijli projelerinden olan İstanbul'daki yeni havalimanımızın açılışını yaparak kutluyoruz.

Ekonomimizi hedef alan saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu tarihi açılış, Türkiye'nin gücünün, kararlılığının 95 yılda elde ettiği başarıların bir sembolüdür. Ruhunuz şad olsun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından paylaştığı 29 Ekim mesajında ise şu ifadeleri kullandı:

Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı tazimle yâd ediyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.