GENEL Haber Girişi : 26 Şubat 2021 09:42

CUMHURBAŞKANI İSTANBULLULARA MÜJDEYİ VERDİ

CUMHURBAŞKANI İSTANBULLULARA MÜJDEYİ VERDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da yeni açılacak metro hatları ile ilgili bilgi verdi.

İstanbul her yere hızlı trenle bağlanacak

Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan Kuzey Marmara Otoyolu'nu bitirmek üzere olduklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni sadece milletin değil insanlığın hizmetine sunduklarına vurgu yaptı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Osman Gazi Köprüsü'nü, İstanbul Havalimanı'nın yıllık 90 milyon yolcu kapasiteli 1. etabını hizmete sunduklarını ifade eden Erdoğan, İstanbul'un Ankara, Eskişehir, Konya, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya ile olan bağlantılarını yüksek hızlı trenle sağladıklarını da belirtti. 

İnşası devam eden hatlar bitirildiğinde İstanbul'u ülkenin dört bir tarafına hızlı tren kolaylığı ile bağlamış olacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Levent-Hisarüstü metro hattını bitirdiklerini, açıldığı günden bugüne toplam 202 milyon yolcunun seyahat ettiği Gebze-Halkalı banliyö hattını da işletmeye sunduklarını vurguladı.

Halkalı Lojistik Merkezi'ni tamamladıklarını, demiryollarının çoğunu yenilediklerini, Marmararay ve Avrasya Tüneli'nden sonra boğazın altından geçecek olan yeni tünel olan Büyük İstanbul Tüneli'nin etüt, proje çalışmalarını bitirdiklerini, ihale hazırlıklarının sürdüğünü kaydeden Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı'nı Marmaray'a, Kadıköy'e, Tuzla'ya, Yüksek Hızlı Tren Garı'na, Üsküdar'a, Çekmeköy'e bağlayacak demiryolu proje çalışmalarının da sürdüğünü açıkladı. 

2021'de İstanbul'a 2 yeni metro

Erdoğan, yapımı devam eden Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ve Bakırköy-Bahçelievler Kirazlı Metro Hattı'nı bu yıl sonuna kadar bitireceklerine dikkat çekerek, "Halkalı-İstanbul Havalimanı raylı sistem bağlantısını ve İstanbul-Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nı önümüzdeki yıl bitiriyoruz. Yenikapı-İncirli-Sefaköy metrolarını ise 2023 sonuna kadar hizmete sunuyoruz" diye konuştu.