GENEL Haber Girişi : 19 Ağustos 2021 14:09

DENİZ KÖKEN GÜZELTEPE'DE MUHARREM LOKMASI VERDİ

DENİZ KÖKEN GÜZELTEPE'DE MUHARREM LOKMASI VERDİ
Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken Güzeltepe Cemevi’nde Muharrem lokması verdi.

Deniz Köken Güzeltepe Cemevi’nde Muharrem orucu tutan vatandaşlarla bir araya gelerek aynı sofrada buluştu.  Başkan Köken, cemevi’nde  vatandaşlar tarafından sevgiyle karşılandı.

 

Güzeltepe Cemevi’nde Muharrem lokması’na meclis üyelerinden Cengiz Çup, Burak Avşar, Zülfü Çakar, Mustafa Tüysüz ve Veli Güngör katıldı.

 

 

Muharrem ayı orucunun 10 gününde orucunu Güzeltepe Cemevi’nde canlarla açan Deniz Köken birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

Oruç açma lokmasında, Muharrem Ayı ve Yas-ı Matem Orucunun anlamıyla ilgili konuşma yapan Güzeltepe Cemevi Başkanı Abuzer Çetinkaya , ibadetlerin kabul olmasını diledi.

 

 Güzeltepe Cemevi Dedesi Aşur Dede’nin okuduğu dualarla vatandaşlar hep birlikte oruçlarını açtı.

 

 

ALLAH, TUTULAN ORUÇLARI KABUL ETSİN

 

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken yası matem lokmasından yaptığı konuşmada “Öncelikle lokmanızı paylaşmaktan aynı sofrada buluşmaktan onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu sofrada barış, uzlaşma ve hoşgörüye dayanan bir dinin mensupları olarak buluştuk. Peygamber Efendimiz ve Ehli Beyt sevgisi etrafında kenetlenerek kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi büyütüyoruz.

 

 

 

Temel felsefesi ‘Yaradılanı Yaradan’dan ötürü sevmek’ olan bu kültür ve inanç Peygamber Efendimiz ve Ehli Beyt sevgisine dayanmakta; inancı, rengi, ırkı, makamı ve cinsiyeti ne olursa olsun tüm insanları ve diğer canlıları da sevmeyi, merhametle davranmayı öngörmektedir.

 

Muharrem ayı nedeniyle tutulan oruçların ve yapılan ibadetlerin Hak katında kabulünü diliyor, Hz. Hüseyin başta olmak üzere; Kerbela şehitlerine ve tüm şehitlerimize rahmet diliyorum.

 

 

Muharrem ayının birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını 12 gün boyunca tutulan yası matem orucunun Allah katında kabul edilmesini diliyorum.Dedi.