Doğan Sarıtaş’a Örgütten Tepkiler Çoğalıyor

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, kısa süre önce ilçe kongresini kazanarak tekrar ilçe başkanı oldu. Her ne kadar kendisi Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verse de kongrede güven tazeleyerek yeniden ilçe başkanı seçildi. 

 

Seçilmesi ile beraber yerel seçim sürecini yönetecek ilçe başkanı oldu.

 

CHP Eyüpsultan Belediye Başkan adaylığı için 13+1 aday başvuru yaptı. 

 

10 Ocak’ta CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı olarak Dr Mithat Bülent Özmen açıklandı.

 

Doğan Sarıtaş’ın Dr Mithat Bülent Özmen’in adaylığında kısmen etkili olduğu diğer aday adayları tarafından ifade ediliyor ve Sarıtaş eleştiriliyor. 

 

Eleştirilmesinin sebebi ise kongre sürecinde dışardan gelecek adaya karşı duracağım söylemini her yerde dile getirmiş olması.

 

Adayın belirlenmesi ile beraber aday adayları ile iletişime geçmemesinden dolayı da eleştiri okları Doğan Sarıtaş’ın üzerinde yoğunlaşıyor.

 

Emel Bilenoğlu’nun İYİ Parti’ye gitmesine müdahale etmemesi, aday açıklandıktan sonra diğer aday adaylarını sürece ortak ederek süreci doğru yönetmemesi adaylar nezdinde tepkiyle karşılanıyor.

 

Emel Bilenoğlu ve ekibinin 4.5 yıl boyunca sahada çalışması ve adaylaşmaması doğal olarak kırgınlık yarattı. 

 

Bu kırgınlığa Doğan Sarıtaş hiç müdahale etmedi. Emel Bilenoğlu ile görüşme gereği bile duymadı. Âdeta gitmesine ses çıkarmadı. 

 

Oysa zamanında bu kırgınlık giderilebilseydi bugün CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Dr. Mithat Bülent Özmen’in seçimi kazanma şansı çok daha yüksek olurdu.

 

Diğer aday adayları da aynı kırgınlığı yaşıyorlar. Saha çalışmalarına destek vermiyorlar. Çalışmalarda yoklar.

 

Bu tepki sadece adaylar nezdinde değil, partililer tarafından da ifade ediliyor. 

 

Mevcut meclis üyeleri ile meclis üyesi aday adaylarının çalışmalara davet edilmemesi de meclis üyeleri ve meclis üyesi aday adayları tarafından hoş karşılanmıyor.

 

Meclis üyeleri ve partililer ilçe başkanının program yapıp kendilerini çalışmalara dahil etmemesini doğru bulmadıklarını her ortamda ifade ediyorlar.

 

Neden katılmadıkları sorulduğunda “programlardan haberimiz yok” diyorlar.

 

Doğan Sarıtaş  yerel basın mensupları ile Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Dr Mithat Bülent Özmen’i tanıştırdığı toplantıda, Eyüpsultan’ın önde gelen yerel basın mensupları Doğan Sarıtaş’a çok önemli eleştirelerde bulundular.

 

Dört yıldır yerel basın ile iletişim kurmaması nedeniyle de ciddi eleştirilere maruz kaldı.

 

Aday Dr. Mithat Bülent Özmen Eyüpsultan’ı tanımaya çalışıyor. İlçeyi iyi bildiği söylenemez. Dolayısıyla ilçe başkanı ne önerirse ona uyuyor. İlçe yönetimi ile ters düşmemeye gayret etse de, o da bu gidişattan memnun değil.

 

Dar bir kadro ile hareket eden Doğan Sarıtaş’ın CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Dr. Mithat Bülent Özmen’i doğru yönlendirmediği, çalışma programlarını yapamaması partililer tarafından sıkça dile getiriliyor ve eleştiriliyor.

 

Doğan Sarıtaş’ın süreci kendi dar kadrosu ve akil abileri ile yönetmeyi tercih etmesinin partide sıkıntılara yol açtığı partililer tarafından açıkça konuşuluyor. 

 

Hatta yönetim kurulu üyelerinin bile birçok programdan haberleri olmuyor. Ertesi gün sosyal medyada paylaşılan fotoğraflardan öğreniyorlar.

 

Doğan Sarıtaş’ın aday açıklanmasının ardından 20 gün geçmesine rağmen bir üye toplantısı dahi yapma gereği duymaması, Dr. Mithat Bülent Özmen’i örgütle buluşturmaması da gelen eleştiriler arasında.

 

Saha çalışmalarında aktif olarak gençlik kolları üyeleri yer alıyor. Gençlik kolları da Doğan Sarıtaş’a bağlı olmadıkları için kendi çalışmalarını sahada yapıyorlar.

 

Partililer çalışmalardan çok rahatsız. Seçimin kaybedilmesi durumunda bunun tek sorumlusunun Doğan Sarıtaş ve dar kadrosunun olacağı ifade ediliyor.

 

Doğan Sarıtaş’ın toparlayıcı olamadığının altını çiziyorlar.

 

Parti üyeleri CHP Genel Merkezi’nin, il Başkanlığı’nın veya İBB Adayı Ekrem İmamoğlu’nun sürece acil olarak müdahale etmesini bekliyor. Aksi takdirde seçimlerde büyük bir hezimet yaşanacağını belirtiyorlar.