EKONOMİ Haber Girişi : 23 Ocak 2012 14:18

Düğmeciler Mahallesini Sevindiren Haber

Düğmeciler Mahallesini Sevindiren Haber
Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Düğmeciler Mahallesi sakinlerini ziyaret etti.
Geçtiğimiz hafta Eyüp İlçesi Düğmeciler Mahallesi?nde İSKİ Genel Müdürlüğü?nün yapmakta olduğu ana kolektör inşaatı sırasında Düğmeciler Caddesi?ndeki bazı binalarda ve bahçelerinde çökmeler oluştuğu tespit edilmişti. 

 Konunun yakın takipçisi olan Başkan İsmail Kavuncu, müteahhit firmanın evleri zarar gören vatandaşların taşınma masraflarını ve kiralarını karşılayacağını açıkladı. 

Binalardaki hasarların yapı statiğini ilgilendirecek boyutta olup olmadığını anlamak ve can - mal emniyetini sağlama açısından konunun, daha geniş imkanlara sahip kurumlar tarafından detaylı bir şekilde incelendiğini belirten Başkan İsmail Kavuncu,  Raporun takibinin İSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağını söyledi.

 Başkan İsmail Kavuncu, sözlerini şöyle sürdü:

?Düğmeciler Mahallesi Kamer Hatun Sitesi  ve Düğmeciler Caddesi?ndeki  son durum, hazırlanacak detaylı rapor sonrası ortaya çıkacaktır. Söz konusu kolektörü yapan firma ise detaylı rapor hazırlanması ve bilirkişi tespitlerinin yapılması için mahkemeye başvurmuştur? Bu rapordan sonra çıkacak sonuca göre, ilgili binalarla alakalı kesin sonuca  varılacaktır? Vatandaşlarımızın kira masrafları taşınma giderleri müteahhit firma tarafından karşılanacaktır. Eyüp Belediyesi ve İSKİ Genel Müdürlüğü konunun yakın takipçisi olup, konunun  vatandaşlarımızın zarar görmeden en kısa zamanda sonuçlandırılması için çalışmalar sürdürülmektedir.?