TEKNOLOJİ Haber Girişi : 10 Mart 2016 11:58

E-Ticaret devi sanal gerçeklik sektörüne giriyor

E-Ticaret devi sanal gerçeklik sektörüne giriyor
Dünyanın en büyük çevrimiçi alışveriş devi Amazon, diğer birçok firma gibi sanal gerçeklik üzerine düşünmeye başladı. Firmanın sanal gerçeklik sektörüne gireceğini ortaya çıkaran ise sanal gerçeklik takım lideri için verdiği iş ilanı oldu.

Bir VR ekibi tarafından farkedilen Amazon iş ilanı, sanal gerçeklik alanında hareketliliği işaret ediyor.

VR ekibi için kıdemli  yazılım geliştiricisi arayan firma, aranılan kişinin tam olarak ne üzerinde çalışacağını belirtmiyor. Ancak sorumluluklar bölümünde “Amazon Video için Sanal Gerçeklik tecrübesi oluşturmak.” ifadesi yer alıyor.

Sanal gerçeklik teknolojisini yakından takip eden firma, geliştireceği VR Video sistemi ile rakipleri ile yarıştan geri kalmak istemiyor. Netflix Samsung Gear VR set ile birlikte sanal gerçeklik uygulamasına sahipken, Hulu da kendi uygulamasını yapmaya hazırlanıyor.

Netflix VR şu anda sadece 2D olarak içerik izlemeye olanak sağlıyorken, Amazon’un hedefi ise kullanıcılarına 3D tücrübesini VR teknolojisi ile tam anlamıyla yaşatabilmek.

Ancak gerek 2D videoların sayısı, gerekse 360 derece video oluşturmanın zorluğu ve masrafı hesaba katıldığında, Amazon’un hedeflediği sonucu görmemiz için biraz daha beklememiz gerekecek gibi görünüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.