KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 13 Ocak 2015 20:49

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ANKARA'DA

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR SOSYAL YARDIMLAŞMA VE  DAYANIŞMA DERNEĞİ ANKARA'DA
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Ankara'da sorunlarını gündeme getirmek için bir dizi görüşmeler yaptı.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Ankara'da ilk olarak Anıtkabir'e giderek Atatürk'ün huzunda saygı duruşunda bulundu.Dernek başkanı Gönül Boran Özüpak Anıtkabir Özel Defterini imazaladı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği heyeti Anıtkabir'den sonra TBMM'ye gitti.TBMM'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.Görüşmede ortak komisyon kurulması gerektiğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konu ile ilgili olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu'nu ve İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi'yi görevlendirdi.
Heyet daha sonrasında CHP Grup Toplantısına katıldı.Grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarığlu, emeklilikte yaş sınırına takılanlara seslenerek,

"EMEKLİNİN HAKKINI BEN SAVUNACAĞIM"
Emeklilere yapılan zamları eleştiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "700 milyarlık kol saati takıyor, dosyası kapanıyor. Emeklinin dosyasını ben açıyorum, sonuna kadar senin hakkını savunacağım. Emeklilikte yaşa takılanlar, sizin sokağa atılmanızı bizim vicdanımız kabul etmez. CHP milletvekilleri kanun teklifi hazırladı, TBMM Başkanlığına sundular. Sizinle CHP Genel Başkanı olarak ayrı bir toplantı yapacağız. Sizin hakkınızı 12 yılda kimse savunmadı, senin şimdi bir görevin var, Haziran'da seçim var, AK Parti'ye sırtını döneceksin, altı oku göreceksin" dedi.



Heyet TBMM görüşmelerinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına giderek siyah çelenk bıraktı.Heyet burada basın açıklaması yaparak gasp edilen emeklilik haklarını istedile
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Heyeti son olarak Ankara'da Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile görüştü.
Görüşmede Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hakında bilgi verildi.Görüşmeye katılan heyeti tek tek dinliyerek notlar alan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'a Genel Sağlık Sigortası,staj mağdurları ve maaş bağlanma oranlarının düşüklüğü ile ilgili şikayetler iletildi.


"BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU'NA İLETECEĞİM"
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık Yanında Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ve danışmanı ile notlarını alarak çalışma başlatacağını ifade ederek bu sorunun bu gün ki bir soru olmadığını geçmişten gelen bir sorun olduğunu belirtti. Çalık " Sorunun bütçeye getireceği yükün Maliye ve Çalılışma Bakanlıklarına getireceği yükün hesap edilerek karar verilebileceğini, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sorunu ileterek hükümet'in çözüm aracağını, ve en kısa sürede sizlere konu ile ilgili dönüş yapacağım" dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak görüşmelerden sonra yaptığı açıklamada" Heyet olarak Ankara'da yapmış olduğumuz görüşmeler olumlu geçti.Gerek hükümet kanadı gerekse ana muhalefet kanadı sorunun çözümüne olumlu yaklaştılar.Özelikle şunu ifade etmek isterim bizler mağduruz.Hak ettiğimiz, ertelenen ve gasp edilen emekliliğimiz alamıyoruz.Sorunlarımızı hükümet ve ana muhalefete ifade ettik.Önümüzdeki süreçte konunun takipçisi olacağımızı söyledik.Sorunu çözmek için taraflardan biriyiz.Sorunun bir an once çözülerek mağduriyetlerimizin giderlimesini istiyoruz.Kamuoyundan bu konuda destek bekliyoruz.Bildiğimiz gibi konu aynı zamanda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin de gündemindedir. Çıkakacak karara saygı duyuruz.Sorunun devletimiz tarafından çözüleceğine inanıyoruz" dedi. 

Haber: Cengiz Oylum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.