KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 02 Mart 2015 18:13

EMİNÖNÜ -EYÜP- ALİBEYKÖY ARASINA RAYLI SİSTEM GELİYOR

EMİNÖNÜ -EYÜP- ALİBEYKÖY   ARASINA RAYLI SİSTEM GELİYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların nefes almalarını sağlamak ve ortak yaşam alanlarını ferahlatmak için yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "her yerde metro, her yere metro" hedefi ile raylı sistem yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Yapımı planlanan Alibeyköy - Eyüp - Bayrampaşa - Eminönü Raylı Sistem Hattı, toplamda 12,7 km uzunluğa sahip olacak. Eminönü İstasyonu'ndan başlayacak metro hattı, Küçükpazar-Haliç, Cibali, Fener, Balat, Feshane İstasyonlarını takip ederek, Eyüp'te teleferik ile entegre olacak. Oradan da Eyüp Devlet Hastanesi, Silahtar Mahallesi, Sakarya Mahallesi, Alibeyköy Merkez ve Alibeyköy Metro İstasyonlarından geçerek, Alibeyköy Cep Otogar İstasyonu'nda son bulacak.

Saatte 15 bin yolcu

Ayrıca Eminönü'nden başlayarak Alibeyköy Cep Otogarı'na kadar devam edecek olan raylı sistem hattı; Bayrampaşa'dan gelen ve Metro, Demirkapı, Belediye, Meydan İstasyonlarından geçen hat ile de Feshane İstasyonu'nda entegre olacak. Hat tamamlandığında; saatte tek yönde 15 bin yolcu taşıyacak. 3 farklı hat ile entegre olacak? Yapımının 30 ayda tamamlanması planlanan hat; İstanbullulara hizmet veren Haliç Metro Geçiş Köprüsü; inşası süren Mecidiyeköy - Kağıthane - Alibeyköy - Mahmutbey Metro Hattı ve yapımı planlanan Eyüp - Piyer Loti - Miniatürk Teleferik Hattı ile entegre olacak şekilde tasarlandı.

Tramvay hattı tamamlandığında;

? Eminönü - Alibeyköy Cep Otogarı 29 dakika,

? Bayrampaşa - Feshane 10 dakika.

İstanbul'da dakikalarla yolculuk zamanı

Türkiye'nin ilk metro geçiş köprüsü olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü, bir mühendislik harikası olarak İstanbullulara hizmet veriyor. 3,5 km uzunluğundaki Şişhane - Haliç Metro Geçiş Köprüsü - Yenikapı Metro Hattı, İstanbul Metrosu'nu Marmaray ile bağladı. Taksim-Yenikapı arasını metroyla sadece 7,5 dakikaya indiren hat ile Taksim'den Kadıköy'e 24,5 dakikada, Taksim'den Kartal'a ise 52,5 dakikaya ulaşılabiliyor.

Trafik sorununa çözüm olacak

Temeli atılan ve inşası hızla süren 17,5 km'lik Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro Hattı'nın ise 2017 yılında tamamlanması hedefleniyor. Mecidiyeköy-Mahmutbey arasını 26 dakikaya indirecek olan metro hattı, Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar ilçelerinin trafik sorununa çözüm olacak. Tünellerin yanı sıra viyadüklerin de yer alacağı yeni metro hattı, delme, aç-kapa ve viyadük tipinde toplam 15 adet istasyondan oluşacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.