GENEL Haber Girişi : 23 Ağustos 2022 11:13

EMÜDER CHP’Yİ AĞIRLADI

EMÜDER CHP’Yİ AĞIRLADI
Eyüp Müteahhitler Derneği CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı heyetini dernek merkezinde ağırladı.

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş’ın başkanlık yaptığı ziyaret heyetinde CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılarından Güler Işıkcevahir, Mehmet Sevim, İBB Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

 

Ülkede yaşanan ekonomik krizin inşaat sektörüne etkilerini görüşüldüğü ziyarette Emüder yöneticileri CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ndan özellikle çimento fiyatlarında yaşanan artışın sebeplerinin TBMM taşımasını talep ettiler. Ayrıca Emüder yöneticileri CHP yöneticilerinden ve meclis üyelerinden İBB nezdinde yaşadıkları sorunla çözüm istediler.

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ziyarette yaptığı konuşmada yapılacak seçimlerde CHP’nin iktidara geleceğinin altını çizdi. Tanrıkulu “CHP’nin uzun zaman sonra çekim merkezi haline geldi, toplumla kucaklaşıyoruz. Gittiğimiz her yerde ilgi ile karşılanıyoruz. Özellikle altılı masa Türkiye’de umut oldu. Her ilde toplantılar yapıyoruz. Ülkede çok sorun var. Özellikle İstanbul’da deprem sorunu ve plansız imar İstanbul’un kimliğini bozduğunu hepimiz görüyoruz. Ortada adaletsiz bir imar var. Çevreye, insana, doğaya değer vermeyen sadece ranta dayalı imar anlayışı var. Bu anlayıştan kurtulmamız lazım. Sizlerin sorunları ve haklı taleplerinizi partimde gerekli yerlere taşıyacağım. Bizi kabul ettiğiniz için ayrıca teşekkür ederim”

 

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılarından Güler Işıkcevahir kendini tanıtarak başladığı konuşmasında il yönetiminde doğa ve kent haklarından sorumlu olduğunu belirterek plansız yapılaşmanın çevreye doğaya ve insana verdiği zararlara değindi.

 

Ziyarete katılan CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılarından Mehmet Sevim ise SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın Ankara’da geçmiş dönemde hayata geçirdiği Dikmen Vadisi Projesi’nden örnek vererek rantın kişilere değil halkın çıkarlarına uygun olarak dağılmasının önemine değindi. Sevim, çimento fabrikalarının kapanmasının çimento sektöründe tekel oluşturduğunun altını çizdi.

 

 

CHP Eyüpsultan İlçe Başkan Doğan Sarıtaş ise ziyarette yaptığı konuşmada sivil toplum kuruluşlarını önemsediklerini düzenli olarak ziyaretlerde bulunduklarını belirtti. Sarıtaş özelikle iletişim içinde olmak gerekliğinin altını çizdi ve geçmiş dönemde yapılan yanlışlardan dersler çıkardıklarını ifade etti. İlçe Başkan Doğan Sarıtaş “Yaşadığınız sorunlara karşı ilçe yönetimi olarak gerekli notlarımız aldık. İletişim içinde kalarak yaşamış olduğunuz sorunların çözümü için gerek TBMM gerekse İBB nezdinde sorunlara çözüm olmaya çalışacağız. Meclis üyelerimiz, il yöneticilerimiz ve bizler her zaman yanınızdayız. Önümüzdeki süreçte ortak paydada buluşarak ilçemiz için daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum.”

 

 

Dernek Başkanı İrfan Tutacak kapanış konuşmasında yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getirerek konuşmasına teşekkür ederek başladı. Tutacak “Bugün yöneticilerimiz ile sizleri ağırlamaktan mutluk duyduk. Bizler Eyüpsultan’ın sınırlarını aşan yatırımlar yapan iş insanlarıyız. Yaşadığımız bölgeye her zaman artı değer katan projeler içinde yer alıyoruz. Bugün ilçemizde dernek üyelerimiz binin üzerinde konut projesi yapmaktadır. Bizler 1000-2000 konut projelerini yürütebilecek seviyedeyiz. Yaşanan ekonomik kriz en çok inşaat sektörünü vurdu. Maliyetlerimiz çok arttı. Ürettiğimiz konutları kendi vatandaşlarımızın alamadığının farkındayız. Maalesef bizler yabancılara daha fazla konut satıyoruz. Siyaset ekonomiye yön verir. Sizler yarın iktidar olduğunuzda lütfen bugün yaptığınız konuşmaları unutmayın. İlçemizde ortak yapabileceğimiz projeleri ön plana çıkartarak gerek ekonomik gerekse sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer alabiliriz. Derneğimize yaptığınız ziyaret için tekrar teşekkür ederim”