GENEL Haber Girişi : 16 Şubat 2022 15:08

EMÜDER’DEN KAYMAKAM KARA’YA ZİYARET

EMÜDER’DEN KAYMAKAM KARA’YA ZİYARET
Eyüp Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara’ya ziyarette bulundu.

 

Eyüp Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak’ın başkanlık ettiği heyet Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara’yı ziyaret ederek istişarede bulundular.

 

 

Heyet aynı zamanda kayın babasını kaybeden Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara’ya taziyede bullundu.

 

 

Sektörel sorunların görüşüldüğü ziyeret’te Eyüp Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak yeni seçilen yönetim kurulunu Kaymakam Kara’ya tanıttı.

 

 

Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara inşaat sektörünün ülke ekonomisinin bel kemiğini oluşturduğunu belirterek “Müteahhitler artan maliyetlerden dolayı sıkıntı yaşadığını görüyorum. Ama bu bir süreç ve bu sürecin sonunda ülkemiz refaha kavuşacaktır. Önemli bir istihdam yaratan inşaat sektörü yaşamış olduğu sıkıntılar maliyetlere yansıyor. Ülkemizde konut açığı var. Aynı zamanda kentsel dönüşümün sürmesi gerekiyor. Depreme dayanıklı konutların sayısının artması olabilecek bir depremde can kaybını azarlatacaktır. Bu konuda Müteahhitlerimize önemli görevler düşmektedir” dedi.

 

 

 

Eyüp Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak ziyarette yaptığı konuşmada Kaymakam Kara’ya taziyede bulundu. Eyüp Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tutacak Kaymakam Kara’ya sektör içinde yaşadıkları sorunlar ile ilgili bilgiler paylaştı. Tutacak yönetim kurulu üyelerini tek tek Kaymakam Karaya’ya tanıtarak önümüzdeki dönemde yapmayı planladıkları eğitsel çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tutacak yaptığı konuşmada  “Artan maliyetler her sektörde olduğu gibi inşaat sektörünü de derinden etkiledi. Artan maliyetler önemli sorunlar yaratıyor. Sadece maliyetler değil faizler de çok yükseldi. Devlet bankaları çok zor kredi veriyor. Özel bankalarında faizleri yüksek. Vatandaş ev satın almak için neredeyse sırat köprüsünü geçmesi gerekiyor. Bizlerartan maliyetlere ve sektörel sorunlara karşı duyarlılığı arttırmak ve daha güçlü kamuoyu oluşturmak için İstanbul genelinde müteahhit ve iş insanları dernekleri ile bir araya geliyoruz. Sorunlarımızı çözmek için çaba harcıyoruz. İlçemizde daha güzel projeler yapabilmek için kendi aramızda ortak şirket kurma girişimimiz var. Yakında kamuoyu ile paylaşacağız.  Artan maliyetlere karşı birlik ve dayanışma ruhu ile hareket etmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde üniversitelerin, odaların ve kamu kurumlarının içinde yer alacağı ortak eğitsel çalışmalar planlıyoruz. Bu çalışmalarda siz kaymakamımızı da aramızda görmekten mutluluk duyarız “ dedi