GENEL Haber Girişi : 06 Mart 2016 17:10

EMÜDER’DEN SURİYE’Lİ ÇOCUKLARA YARDIM

EMÜDER’DEN SURİYE’Lİ ÇOCUKLARA YARDIM
Emüder Eğitim Birimi Suriye müfredatına göre eğitim veren Hacı Arif Bey okulunda Suriyeli çocuklara eğitim malzemesi ve ayakkabı yardımında bulundu

Yediyüz öğrencinin eğitim aldığı Hacı Arif Bey Okuluna fotokopi makinası kırtasiye malzemesi ve dolap yardımında buluna Emüder Eğitim Birimi okulda okuyan öğrencilere de bot ve çorap alarak öğrencilerin ayakkabı ihtiyacını karşıladı.

Emüder Eğitim Birimi Başkanı İşadamı Sancar Aras yaptığı açıklamada

“Emüder olarak bölgemizde ihtiyaç sahiplerine sosyal sorumluluk kapsamında yardımlarda bulunmaya gayret ediyoruz. Emüder Eğitim Birimi olarak Suriyeli çocukların okuduğu Hacı Arif Bey okuluna eğitim malzemesi yardımında bulunduk. Bu gün de burada eğitim gören çocuklara bot ve çorap hediye ettik. Savaş bittiğinde  ülkelerine dönme umudu olan bu çocuklara eğitim alma hakkı veren devletimiz Suriyeli çocuklara bu okulu tahsisi ederek önemli bir iş yapmıştır. Ama okulun bir çok eksiği var. Biz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız yardımlar ile çocukların eğitim almasına yardımda bulunuyoruz. Okulun ve çocukların ciddi eksiklikleri var. Emüder Eğitim Birimi olarak okulu gezdiğimizde dikkatimizi ilk çeken bazı öğrencilerimizin ayakkabılarının bu kışta giyilmeyecek durumda olmasıydı. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla bir durum değerlendirmesi yaptık ve ayakkabıları olmayan yırtık olan bu kışta giyilemeyecek durumda olan öğrencilerimiz için ayakkabı aldık. Toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum. Bu bir insanlık sınavıdır. Allah kimseyi vatanından yurdundan etmesin” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.