GENEL Haber Girişi : 01 Temmuz 2022 12:17

EMÜDER DEVA PARTİSİNİ AĞIRLADI

EMÜDER DEVA PARTİSİNİ AĞIRLADI
Eyüp Müteahhitler Derneği Deva Partisi Eyüp Sultan İlçe Başkanı Av. Rasih Muhammet Danış  ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı.

Deva Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanı Av. Rasih Muhammet Danış Eyüp Müteahhitler Derneğiniz ziyaret etti.

Ziyarette ülke gündemi, İnşaat sektörünün mevcut durumu ve yerel gündem konuşuldu

 

 

 

 

DEVA Partisi’ni ağırlamaktan son derece memnun kaldıklarını ifade eden Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak Deva Partisi ilçe başkanlığı görevini yürüten Av. Rasih Muhammet Danış ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarına başarılar diledi. Deva Partisini yakından takip ettiğini ifade eden Tutacak “Eski bakanımız Ali Babacan’ın bakanlığı döneminde işlerimiz çok iyiydi. Şimdi yüksek enflasyon karşında eziliyoruz. Artan maliyetler vatandaşlarımızın alım gücünü olumsuz olarak etkiledi. İki gün önce esnaf odasını ziyaret ettik. Esnaf odası başkanımızdan aldığımız bilgiler çok kötü. Birçok esnafımız kepenk kapatıyor. Vatandaşların, sanayicinin, esnafın çalışanın iktidardan ve muhalefetten çok ciddi beklentileri var. Topluma umut aşılamak gerekiyor. Şunu üzülerek ifade etmek istiyorum, artık bizim müşteri portföyümüz Türk vatandaşları değil değil. Bizler yabancılara konut satıyoruz. Yabancılara vatandaşlık 400 bin dolara çıkartılınca onlarda konut almıyor. Yani anlayacağınız piyasa durma noktasına geldi. Bu anlamıyla bizim umuda ihtiyacımız var. Deva Partisinin programını ilkelerini bizlere anlatırsanız ben ve arkadaşlarım çok mutlu oluruz”

 

 


Ülke ekonomisinin mihenk taşı olan inşaat sektörünün diğer birçok sektör gibi artan maliyetler karşında zor bir dönem geçirdiğini ifade eden DEVA Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanı Av. Rasih Muhammet Danış, sivil toplum kuruluşlarının öneminin çok büyük olduğuna ifade etti. Av. Rasih Muhammet Danış konuşmasında “Bizlere kapınızı açıp ağırladığınız için öncelikle şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ederim. Ülke olarak zor dönemden geçiyoruz. Yaşanan ekonomik kriz toplumun tüm kesimini derinden etkiliyor. Sanayicimiz de, esnafımız da, çalışanımız da, bu krizden etkileniyor. Ülkemizin yaşadığı tüm sıkıntıların temelinde eşit olmayan gelir dağılımı yatıyor. Geçmiş Ak Parti iktidarında Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan 13 yıl bakanlık yaptı. Ekonomiyi yönetti. O dönemde de yapılan yanlışları alınması gereken önlemleri ifadelendirdi. Bunları Youtube kanallarında bulabilir, izleyebilirsiniz. Sıcak paranın bir gün biteceğini, betona bu kadar yatırım yapılmaması konusunda uyarılar yapmıştı. Bu uyarılar maalesef dikkate alınmadı ve bu günlere geldik. İki buçuk senelik partiyiz. Genel başkanımız 20 tane eylem planı hazırladı. Bunlardan 11 tanesini açıkladı bu yıl diğer eylem planlarını da açıklayacak. Eğitimden, sağlığa, ülkemizin sorunlarını içeren bu eylem planları iktidara geldiğimizde uygulayacağımız yol haritasını gösteriyor. Biz iktidara hazırız. Hazırladığımız eylem planları ile ülkeyi nasıl yöneteceğimiz anlatmaya çalışıyoruz. Genel başkanımızın ekonomi ile ilgili ciddi bir başarı var, bir başarı öyküsü var ve sokaktaki sade vatandaş da bile bunun bir karşılığı var. Genel başkanımızın verdiği bir örnek var. Gençler o dönemde KYK burslarını biriktirip yurt dışına seyahate gidiyorlardı diye. Yani o dönemde işte biliyorsunuz dolar 1 buçuk 2 liraydı. Euro işte 2 buçuk 3 liralar da falandı ve yeni gençler şey yapabiliyorlardı. KYK burslarını işte 3-5 aylıklarını biriktirip yurtdışına seyahat edebiliyorlardı. Şu anda bırakın gençleri biz bile hani 1 uçak bileti alalım, yurtdışına gidelim falan dediğimiz zaman ciddi düşünüyoruz. Euro olmuş 18 lira. O dönemde hepimiz yaşadık bunları. Şimdi geldiğimiz noktada işte benzinliğe yaklaşıyoruz. 1400 liraya depomuzun dolduruyoruz. İşte 5 senede 5 tane Merkez Bankası Başkanı, 4 tane Maliye bakanı değişmiş. Dikiş tutmuyor. Ülkede güven kalmadı. İktidarın acil seçime gitmesi ülke menfaatinedir. Ülkeyi bu uçurumdan kurtaracak lider de Ali Babacandır.”

 

 

Her iki taraf da ziyaret ‘ten memnuniyetini dile getirerek en kısa zamanda tekrar görüşmek üzere ayrıldılar