EKONOMİ Haber Girişi : 21 Eylül 2022 15:32

EMÜDER İBB İLE ORTAK PROJELER GELİŞTERECEK

EMÜDER İBB İLE ORTAK PROJELER GELİŞTERECEK
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Danışmanı ve İBB İş Dünyası Platformu Başkanı Dr. Mehmet Çakılcıoğlu ile Eyüp Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Florya’da bulunan İstanbul Planlama Ajansı’nda toplantı yaptı.

İstanbul Planlama Ajansı’nda yapılan toplantıda İnşaat sektörünün yaşamış olduğu sorunlar ile müteahhitlerin İBB ve İBB İştirakleri ile ortak iş yapma konusu istişare edildi.

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Danışmanı ve İBB İş Dünyası Platformu Başkanı Dr. Mehmet Çakılcıoğlu başkanlığında yapılan toplantıya CHP İBB Eyüpsultan Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar ve Eyüp Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Danışmanı ve İBB İş Dünyası Platformu Başkanı Dr. Mehmet Çakılcıoğlu, İBB İş Dünyası Platformu’nun çalışmaları hakkında Eyüp Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri’ne bilgi verdi.

 

 

İBB İş Dünyası Platformu’nun İBB başkanı Ekrem İmamoğlu’nun direktifleri ile İstanbul’da iş dünyasının yaşamış olduğu sorunlara çözüm bulmak ve beraber iş yapmak için kurulduğunu ifade eden Çakılcıoğlu çalışmalarda demokratik katılımcılığı önemsediklerini belirtti. Her görüşe kapılarının açık olduğunu ifade etti.

 

Yaşanabilir bir İstanbul için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Çakılcıoğlu, iş dünası ile sektörel bazlı çözümler üretmek istediklerini aynı zamanda yeni projeler için her düşünceyi önemsediklerini belirtti.

 

BB İş Dünyası Platformu Başkanı Dr. Mehmet Çakılcıoğlu, mesleği gereği inşaat sektörünün sorunlarına yakın olduğunu, inşaat sektörünün zor bir dönem geçirdiğini, müteahhitler ile İBB’nin projeler geliştirerek ortak işler yapabileceğini, bu konuda çalışmalar yürütülebileceğini söyledi.

 

Yönetim kurulu üyelerini tanıtarak konuşmasına başlayan Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Danışmanı ve İBB İş Dünyası Platformu Başkanı Dr. Mehmet Çakılcıoğlu’na kendilerini davet edip kabul ettiği için teşekkür etti.

 

Tutacak, İBB’nin iş dünyasının yaşamış olduğu sorunlara çözüm bulmak için oluşturmuş olduğu platformu memnuiyet verici bulduğunu ve bu platformun oluşmasında emeği geçenlere de ayrıca teşekkür etti.

 

Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak müteahhitlerin yaşamış olduğu sorunları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Danışmanı ve İBB İş Dünyası Platformu Başkanı Dr. Mehmet Çakılcıoğlu’na aktardı.

 

 

Söz alan yönetim kurulu üyeleri de İBB nezdinde yaşadıkları sorunları Çakılcıoğlu’na ifade ettiler.

 

Ortak çalışmalar yürütülmesi konusunu önemsediklerini ifade eden Tutacak, İBB iştiraklerinden Kiptaş ile görüşmeler yaptıklarını ortak iş yapma konusunda adımlar attıklarını belirterek Dr. Mehmet Çakılcıoğlu’ndan destek beklediklerini ifade etti.

 

CHP İBB Eyüpsultan Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar toplantıda yaptığı konuşmada Eyüpsultan’da iş insanlarının yaşamış olduğu sorunları çözme konusunda çalışmalar yürüttüklerini, bu tür toplantıların devamın gelmesini, müteahhitlerin yaşamış olduğu sorunların çözümü için çalışmaların yürütüleceğini söyledi.

 

Tekrar görüşmek ve projeler geliştirme konusunda karar alınarak toplantı sonlandı.