KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 14 Ağustos 2015 10:48

En İyi Yaz Filmleri

En İyi Yaz Filmleri
En sıcak günlerin yaşandığı şu günlerde arkanıza yaslanıp keyifle izleyebileceğiniz filmleri sizler için sıraladık...

1. Almost Famous

 

Tatil planlarının göbeğinde yatan 'atlayalım arabaya, Avrupa turu yapalım' fantazisi, bu yol hikayesinde hayat buluyor. Almost Famous, Avrupa yolculuğuna çıkmayı planlayan fakat kararsız olanlara son bir gaz verebilir.

 

2. Before Sunrise

 

Yaz tatili filmlerinin belki de en romantiği Richard Linklater’ın 1995 yılında çektiği, tamamı tek bir gecede geçen bu masalsı aşk filmidir.

 

3. Adventureland 

 

Avrupa seyahati planları altüst olan James Brennan’ın Adventureland isimli bir eğlence parkında çalışmaya başlamasının hikayesi anlatılır.

 

4. Im Juli

 

Fatih Akın'ın filmi Im Juli, Hamburg'tan Istanbul'a sevdiği kadınla buluşmaya giden Daniel Bannier'ın yolculuğunu konu alıyor. Film Fatih Akın'ın komedi/aksiyon tarzında zirveye çıktığı bir yapım. Başarılı oyuncu seçimlerinin yanında mekanların da ilgi çekici olması filmi oldukça keyifli bir yaz filmi haline getiriyor.

 

5. Vicky Cristina Barcelona

 

İspanya'ya tatile giden iki kız arkadaşın hikayesi, Juan Antonio ile tanıştıktan sonra çok daha ilginç bir hale gelir. Woody Allen'ın yönettiği Vicky Cristina Barcelona, tatil fantazilerinin yarım kalması, bir hayalin içerisinde kaldıkça o hayalin kabusa dönüşmesi gibi temaları konu alsa da temposu ve espirileriye hafif bir film olarak kalmayı başarıyor.

 

6. Die Hard: With a Vengeance

 

Yaz tatilinde geçen bazı filmlerin karakterleri yazın tatile çıkarlar ve bir yerlere giderler, bazıları da şehirde kalırlar. Die Hard: With a Vengeance, yaz tatilinde şehirde kalan meşhur polis memurumuz John McClane’in belki de o gününe dek şehirde geçirdiği en sıcak yaz gününü anlatıyor.

 

7. The Talented Mr. Ripley 

Tatil yapamayacak olanlar için en ideal seçimlerden biri The Talented Mr.Ripley. Tom Ripley, hayalini kurduğu yaşama ulaşamayan, oldukça zeki bir sosyopattır. Ripley hayal kırıklıklarıyla dolu hayatının ardından, her şeye sahip olan Dickie Greenleaf'in yanına gönderilir. Ripley, Greenleaf ile yakın arkadaş olur. Fakat bu yakınlık Ripley'e yetmez, Ripley daha fazlasını ister.

 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.