GENEL Haber Girişi : 30 Mart 2016 10:35

Erguvanlar çiçek açtı

Erguvanlar çiçek açtı
İstanbul'un rengi erguvan tüm şehri donatmaya başladı. İlkbaharın geldiğini müjdeleyen erguvan ağaçları çiçek açtı.

Güne gece saatlerinde kısa süreli ve yerel olarak yağan çisenti şeklindeki yağmurun ardından parçalı bulutlu gökyüzüyle başlandı.

Lodos yönüne dönen rüzgârın güneyden taşımaya başladığı ılık hava ve güneşinde etkisiyle kışa veda, ilkbahara hoş geldin derken, sıcaklar kademe kademe artarak hafta sonu 20 dereceler civarına kadar yükselecek.

Yurdumuzun batı kesimleri yüksek basınç sistemi ve buna bağlı cephe sisteminin etkisi altına girerken 6-7 gün boyunca yağış gözükmüyor.

Mevsim dönüşlerinde yaşanan ani sıcaklık dalgalanmaları soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlarda artışa neden olurken, atmosferde oluşan kararsız hava koşulları nedeniyle kısa süreli ve şiddetli ilkbahar yağmurlarına neden olmaktadır.

Hali hazır meteorolojik harita ve verilere göre İstanbul’da hava sıcaklıklarının 15 Nisan’a kadar mevsim normalleri civarı ve çoğunlukla 2 ila 4°C üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.