EKONOMİ Haber Girişi : 27 Ocak 2015 15:05

EYT'NIN AİHM SÜRECİ BAŞLIYOR.

EYT'NIN AİHM SÜRECİ BAŞLIYOR.
Kamuoyunda Emeklikte Yaşa Takılanalar olarak bilinen 1999 öncesi sigortalı olmuş hakları ellerinden alınmış hak sahipleri'nın AİHM'de açmış oldukları dava devam ediyor.
Bu davaya müdahil olmak için dilekçe ile başvuran 1600 hak sahibi'nin dilekçeleri Av Çağdaş Ateş tarafından düzenlenerek dava dosyasına ekleniyor.

Tarihi Şubat ayında bellirlenecek olan AİHM'de ki duruşma için son hazırlıklar büyük bir titizlik ile sürdürülüyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İstanbul Çalışma Gurubu ve Avukat Çağdaş Ateş ile beraber yapılan hazırlıklar dava dosyasına toplanan dilekçeler verilerek AİHM'de devam eden davaya müdahil olunacak.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İstanbul Çalışma Gurubu ve Avukat Çağdaş Ateş'in katılımı ile 1 Şubat 2015 Tarihin'de Saat: 13:00'da Eyüp'te bulunan Kas-Kon Genel Merkezi'nde toplantı yaparak dava dosyasına son şekli verilecek. 


Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak verdiği bilgide "AİHM'de devam eden dava bizim için çok önemli.Davayı açan 22 arkadaşımıza destek olmak ve AİHM'e bu konuda magduriyetlerin çok fazla olduğunu ifade etmek için 1600 arkadaşımızla beraber dilekçe ile başvurarak davaya müdahil olacağız.8 Şubat'ta Bursa'da temsili sandık koyarak hükümete hakkımızı vermeyene oy vermeyeceğimizi temsili olarak gösteceğiz.Hükümetimizin bizim magduriyetimizi gidereceğini düşünüyorum" dedi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.