KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 28 Aralık 2014 16:34

EYÜP BELEDİYESİN'DEN ADRESE TESLİM İHALE ŞARTNAMESİ

EYÜP BELEDİYESİN'DEN ADRESE TESLİM İHALE ŞARTNAMESİ
Eyüp Belediyesi yapacağı park, bahçe ve bakım ihalesi şartnamesi adrese teslim ihale şartnamesi gibi gözüküyor
Eyüp Belediyesi 29/12/2014 tarihinde yapacağı park bahçe ve bakım ihalesine hazırladığı şartname de ihaleye girecek çoğu firmanın elini kolunu bağlayacağı ve girme yeterliliğini yerine getiremeyeceği şartlar öne sürüyor.

Türkiye genelinde diğer belediyelerin park bahçe ve bakım ihalelerinin şartnamelerine baktığınızda Eyüp Belediyesinin şartnamesinde bir ayrıcalık gözüküyor.

İhale şartnamesinde TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) yeterlilik belgesi isteniyor. Bu belge diğer Ak Partili ve CHP'li belediyelerin park bahçe ve bakım ihalelerinde istenmemektedir.

Eyüp Belediyesi'nin şartnamede istemiş olduğu bu yeterlilik belgesine acaba Türkiye'de kaç firma sahip.


Şu an Eyüp Belediyesi'nin park bahçe ve bakım işini yapan Bereket İnşaat ve Peyzaj şirketinin bu belgeye sahip olduğunu kendi internet sitesinde gözükmektedir.

İhale şartnamesi ayrıntıları ile incelendiğinde Bereket İnşaat ve Peyzaj şirketi'nin tekrar bu ihaleyi alabileceği gözükmektedir.

İhale tarihi ile ( 29-12--2014) işe başlama tarihi (01-01-2015) arasında görülen iki günlük zamanın ihale askı süreci'nin on beş veya otuz günlük süreçten sonra başlaması gerekmektedir.Bu ihalede itiraz askı süreci  işe başlama tarihi göz önüne alınırsa iki gün ile sınırlandırılmıştır.

Ayrıca ihale şartnamesinde ilgili personel olarak belediye başkan yardımcısı Cemal Memiş'in ile irtibat kurulacak kişi olarak şartnamede gösterilmesi ne kadar etilktir.



Şimdi Eyüp kamuoyu ihaleyi kimin alacağını büyük bir merakla beklemektedir 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.