SAĞLIK Haber Girişi : 16 Mart 2023 08:09

EYÜP DEVLET HASTANESİ’NİN TAŞINMA KARAR PROTESTO EDİLDİ

EYÜP DEVLET HASTANESİ’NİN TAŞINMA KARAR PROTESTO EDİLDİ
Eyüp Devlet Hastanesi’nin boşaltılma kararını sağlık çalışanları tarafından yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

İstanbul’da depreme dayanıksız olduğu için aniden boşaltılan hastanelerin yarattığı kaos sürüyor. Çapa Tıp Fakültesi’nin taşınacağı için kendilerinin başka hastanelere gönderileceği kararına tepki gösteren Eyüp Devlet Hastanesi’ndeki sağlık emekçileri hastane önünden yetkililere seslendi: “Bu yanlıştan dönün.” ‘Hastanemizden gitmek istemiyoruz’ pankartı açan sağlık emekçilerine hasta ve hasta yakınları da destek verirdi.

 

“BUNU HAK ETMİYORUZ”

SES, Genel Sağlık İş, Öz Sağlık İş Sendikası, Sağlık Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Birliği Sendikası, Türk Sağlık Sen ve Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası’nın çağrısıyla yapılan eylemde konuşan Fahri Arslan, “Çalışanların fikrini almadan hiç bir adım atmayın. Arkadaşlar 14 mart tıp bayramı haftasındayız . Bize reva görülen muameleyi hak etmiyoruz . Hayatımızın alt üst olmasını kabullenemeyiz. Biz alanda çalışan sendikalar olarak ilan ediyoruz. Bize kapıyı gösterenlere cevabımızdır. Hiç bir yere gitmiyoruz . Buradayız” dedi.

 

Arslan yetkililere cevaplaması üzerine şu soruları yöneltti:

 

  • Bu hastane binası depreme dayanıklı bir yapı mıdır ?
  • Eğer dayanıklı ise içinde çalışanların ve sağlık hizmeti alanların dayanıklı bir binada çalışma ve hizmet alma hakkı yok mudur ? Bu hakkın gaspı kabul edilebilir mi ?
  • Bu binada çalışanların gönderilecekleri başka bir bina depreme dayanıklı mıdır ? Ve bu bina da çalışacağı iddia edilen sağlık emekçisi arkadaşlar neden o binalarda çalışmak istememektedir ?
  • Herhangi bir geçici görevlendirme yapmadan önce bu personel daha önce geçici görevlendirme almış mıdır ? Çoğumuzun yaptığı zorunlu hizmet denen şeyden yapmış mıdır ? Bunlara bakılması gerekmez mi ? Geçici görevlendirmeler geçici ve belirli sürelerle olacak mıdır?