GENEL Haber Girişi : 23 Temmuz 2015 22:43

EYÜP GÜZELTEPELİLER PARKLARININ RANTA AÇILMASINI İSTEMİYOR

EYÜP GÜZELTEPELİLER PARKLARININ RANTA AÇILMASINI İSTEMİYOR
Güzeltepe Mahallesi sakinleri Güzeltepe Parkı’nın ranta açılmasına karşı eylem yapmaya hazırlanıyor.

 

Güzeltepe Mahallesi’nde içinde halı saha ve oturma grupları’nın olduğu park’a yapılmak isten istenen çay bahçesi mahalle sakinleri tarafından tepki ile karşılandı.

İşletmeciliğini ve başkanlığını CHP Eyüp Meclis Üyesi Murat Çelik’in yaptığı spor kulübünü de içinde barındıran park mahallede vatandaşların akşamları oturdukları ve spor yaptıkları tek sosyal alanı olma özeliğini taşıyor.

Spor kulübü işletmecisi ve başkanı olan CHP Meclis üyesi Murat Çelik’in girişimleri ile yapılmak istenen çay bahçesi inşaatı bu gün mahalle sakinlerin tepkisi nedeni ile durduruldu.

Görüştüğümüz mahalle sakinleri’nden Fatma hanım” Mahallemizde tek sosyal alan yer olan bu park.Bu park bizim nefes aldığımız bir alan. Park’ın içine çay bahçesi adı altında bir işletme kurularak birilerine para kazandırılmasını istemiyoruz. Belediye spor tesisi yaptı, çocuklarımız para karşılığı oynayabiliyor. Belediye spor sahasını CHP Eyüp Meclis Üyesi Murat Çelik’e vermiş. Başına birde bekçi dikmişler parası olmayan çocuklar top oynayamıyor. Park’ın içinde wc’ler spor kulübünün içinde kalıyor. Spor kulübü kapalı olduğu zaman wc ihtiyacımızı karşılayamıyor. .Zaten kadınlar giremiyor. Çünkü içerisi aynı zamanda futbolcuların soyunma odası. Buraya yapılmak istenen çay bahçesi burada huzurumuzu kaçıracak. Dar gelirli vatandaşların oturduğu bir mahalle de yaşıyoruz. Yarın buraya bir işletme gelecek çay içmediğimiz zaman bizleri kaldıracak. Çay içen vatandaşları oturacak. Cebinde parası olmayan vatandaşlar ezilecekler. Geçmiş dönemde oraya yine bir çay bahçesi paravanı kurulmuştu. Semt sakinlerinin tepki ile kaldırıldı. CHP’li Meclis Üyesi Murat Çelik başkanlığını yaptığı spor kulübüne üye yazmıyor. Ne kadar geliri var ne kadar gideri var bilmiyoruz. Bir de şimdi buraya çay bahçesi yaparak rant elde edilecek olması bizi endişelendiriyor. Konu ile ilgili olarak hem belediye başkanına taleplerimizi ileteceğiz. Ayrıca CHP nezdinde girişimlerimiz olacak. Ak Partili belediye CHP meclis üyesine çay bahçesi yapıyor. Mahalleli olarak bu soruna karşı duyarlı olacağız. Gerekirse CHP genel merkezine, il başkanlığına gideceğiz. Yeşil alanlarımızın talan edilmesine müsade etmeyeceğiz” dedi.

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz belediye yetkilileri mahallelinin istemediği bir işi yapmayı doğru bulmuyoruz .Bize imza kampanyası ile iki sefer başvuru oldu. O yüzden buraya bir çay bahçesi yapmaya başladık. Kimseye rant sağlayacak işlerin içinde olmayız. Belediye vatandaşa hizmet için vardır. Güzeltepe Mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızın talepleri bizler için önemlidir açıklamasında bulundular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.