GENEL Haber Girişi : 02 Mart 2022 11:45

EYÜP KADIN MECLİSİ KURULDU

EYÜP KADIN MECLİSİ KURULDU
Eyüp Kadın Meclisi Kurularak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için çalışmalar başlattı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri, kurulduğu tarihten bu yana kadın cinayetleri ve kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele eden, kadın cinayetlerini durdurmayı ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine son vermeyi önüne hedef koyan, eşitlikçi feminizmi benimseyen bir mücadele örgütüdür.

 

Alan örgütlerimiz olan Üniversite Kadın Meclisleri, Lise Kadın Meclisleri, İşçi Kadın Meclisleri’yle birlikte toplumun farklı kesimlerinde yer alan tüm kadınlara ulaşıyoruz. Hepimiz erkek egemenliği altında şiddetle karşı karşıya olsak da üniversiteli kadınların sorunları, maruz kaldıkları şiddet biçimleri işçi kadınlardan farklı; işçi kadınların maruz bırakıldığı sömürü ile liseli kadınların maruz bırakıldığı baskı ve şiddet biçimleri birbirinden farklı. Bu nedenle her alanın öznesi, kendi alan örgütünde çok daha net tespitlerle ve kararlarla mücadele edebiliyor. 

 

73 ilde il meclisleri, İstanbul’da ve birçok şehirde var olan ilçe meclisleri bulundukları yerde kadınların ulaşabileceği, birlikte mücadele edebileceği bir adres olarak bulunuyor. 

 

LGBTİQ+ Meclisi'yle birlikte, LGBTİQ+'ların eşitlik arayışının yanında mücadele ediyoruz. 

 

Bizler ​yılın 365 günü fikir üreten, her görüşten ve her kuşaktan kadınla bir araya gelen, örgütlü bir mücadeleyi var edenleriz. Şu anda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sürecindeyiz ve bu süreçte İstanbul Kadın Meclisi olarak 6 Mart Pazar günü saat 16.00’da Kadıköy Rıhtımda olacak Dünya Kadınlar Günü eylemi için hazırlanıyoruz. Eyüp Kadın Meclisi olarak da buluşmamızı gerçekleştirdik, hem yeni arkadaşlarımızla tanıştık hem 6 Mart’a kadar neler yapabiliriz, nasıl daha fazla kadına ulaşabiliriz diye fikirler geliştirdik.

 

​İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz derinleştikçe yine en çok etkilenen kadınlar oluyor. Eşit çalışmaya eşit ücret ve eşit haklar sağlanmıyor, kadınlar öncelikli olarak işten çıkarılabilir olarak görülüyor. Tüm bu nedenlerden ötürü "Yoksulluğun pençesinde şiddetin gölgesinde yaşamayacağız. Asla Yalnız Yürümeyeceksin." diyen tüm kadınları ve LGBTİQ+’ları meclislerimize katılmaya çağırıyor ve 6 Mart Pazar günü 16.00’da Kadıköy’deki eylemimize bekliyoruz.

 

EYÜP KADIN MECLİSİ