KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 18 Ocak 2016 17:17

Eyüp Musiki Vakfı'nın konseri adeta büyüledi

 Eyüp Musiki Vakfı'nın konseri adeta büyüledi
Kuruculuğunu ve başkanlığını Nihat İncekara'nın yaptığı Eyüp Musiki Vakfı ile Eyüp Belediyesi'nin birlikte düzenlediği "Geçmişten Günümüze Bestekarlarımız" adlı konser izleyenleri adeta büyüledi.

Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi'nde Türk Sanat Müziğinin kıymetli bestekarları için bir vefa örneği amacıyla yapılan konserde Hacı Arif Bey'den günümüze kadar icra edilen besteler seslendirildi. Eyüp'te yaşamış olan Bestekar Şakir Ağa ve Zekai Dede eserleri ile başlayan konser neo klasik dönem bestekarları ve yaşayan bestekarlarla devam etti. Musiki ustaları, şairler, ses sanatçıları ve bestekarların eşlik ettiği konsere Cumhurbaşkanlığı Devlet Korusu Şefi Mehmet Güntekin de eşlik etti. 

Klasik Musikimizi Yaşatmaya Devam Edeceğiz

Bestekarların hazır bulunuduğu gecede konuşma yapan Eyüp Musiki Vakfı Başkanı Nihat İncekara "Eyüp'ün Türk Müziğinin merkezi olma özelliğini muhafaza ettiğini söylemek Musiki Vakfı'nın bu tür çalışmalarıyla mümkün oluyor. Geçmişte Eyüp'te yaşanan klasik musikimizin izlerini Türk Müziği var oldukça yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. 32.yılımızdaki bu konserle Klasik Musikimizin bizlere bıraktığı büyük mirası yad etmek bizler için önemli bir görev. Balıkesir, Kıbrıs ve Yalavo olmak üzere bir çok şehir ve semtden gelen dostlara teşekkür ediyorum" dedi. 

 
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.