GENEL Haber Girişi : 09 Aralık 2022 13:34

EYÜP MÜTEAHHİTLER DERNEĞİ AK PARTİ İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

EYÜP MÜTEAHHİTLER DERNEĞİ AK PARTİ İLE KAHVALTIDA BULUŞTU
Eyüp Müteahhitler Derneği sektörde yaşamış olduğu sorunları siyasi partilere anlatmaya devam ediyor. Eyüp Müteahhitler Derneği CHP’den sonra Ak Parti ile kahvaltıda bir araya geldi

 

Mome Cafe’de yapılan kahvaltı programına Eyüp Müteahhitler Derneği yönetim kurulu üyeleri i Ak Parti İlçe Başkanı Muhammet Vanlıoğlu, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Av. Ceren Çolak ve Ak Parti Eyüpsultan Belediyesi Meclis üyeleri katıldı.

 

 

Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak hazırlamış oldukları iki farklı raporu Ak Parti İlçe Başkanı Muhammet Vanlıoğlu, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Av. Ceren Çolak ve Ak Parti Eyüpsultan Belediyesi Meclis üyelerine verdi.

 

 

Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak sektörde yaşanan sorunlar ve artan maliyetler ile ilgili hazırlamış oldukları rapor ile ilgili yaptığı konuşmada “Öncelikle bizleri kırmayıp davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi pandemiden sonra sektörde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Dönem dönem anakent meclis üyemiz Ali Haydar İşkar Bey ile bir araya geliyoruz. Sorunlarımız kendilerine anlatıyoruz.

 

 

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM BAKANLIĞINA RAPOR SUNDUK.

 

Geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na yaşamış olduğumuz sorunları içeren bir dosya sunduk. Bu dosyanın içeriğinde sektörde kurumsal olarak yaşamış olduğumuz sorunları ifade ettik. Bugün sizlerle de paylaşacağımız ikinci dosyamızda ise illere göre farklılık gösteren beton fiyatlarını analiz eder raporlamaya çalıştık.

 

 

BETON FİYATLARI İSTANBUL’DA ÇOK YÜKSEK

 

C30 diye adlandırdığımız beton Bursa’da 1.100 TL satılırken İstanbul’da bu beton 2.100 TL. Dolayısı ile maliyetlerimiz artıyor. Ama beton santralleri denetimsiz fiyat belirliyorlar. Bursa’da beton girdileri ile İstanbul’da ki girdiler farklılık gösterse de İstanbul’da fiyatlar bizce çok yüksek. Betoncuların İstanbul’da ki kar marjları ticaret ahlakının çok üstünde. İstanbul’da ile beton firmaları kendi aralarında oluşturmuş oldukları birlik enflasyonist etki yaratıyor.

 

 

YAPI DENETİM FİRMALARI DENETLENMELİDİR

 

Diğer yandan yapı denetim firmalarının başına buyruk çalışmaları müteahhitlerin hoş olmayan durumlar ile karşılaşmasına sebep oluyor. Havuz sistemi İstanbul’un büyüklüğü göz önüne alınarak yeniden değerlendirilmelidir.

 

 

BELEDİYE HARÇLARI RESMİ ENFLASYON ORANINDA ARTTIRILMALIDIR

 

Aynı zamanda belediye harçlarının yüksekliği de başka bir sorun olarak sektörümüzün önünde duruyor. Hazırlamış olduğumuz raporlarda bu konuları ayrıntılı olarak ifade ettik. Sizlerden isteğimiz sektörümüzün yaşamış olduğu bu sorunlara karşı duyarlı olmanız ve sorunlarımızın çözümüne katkı sağlamanızdır. Bizleri dinlediğiniz için hepinize teşekkür eder, sorunlarımızın çözümüne katkılarınız bekleriz.

 

 

EYÜPSULTAN OLARAK ÇOK ŞANSLIYIZ

 

Ak Parti İlçe Başkanı Muhammet Vanlıoğlu meclis üyelerinden sonra yaptığı konuşmasına Emüder ailesine teşekkür ederek başladı. Kendisinin ve alisinin de inşaat sektörünün içinde olduğunu belirtti. Vanlıoğlu konuşmasında alisinden dolayı inşaat sektörüne ticari olarak bakabildiğini, ilçe başkanı olarak da siyasi olarak bakabildiğini ifade ederek sektörün sorunları yakından bildiğini söyledi. Ak Parti İlçe Başkanı Muhammet Vanlıoğlu konuşmasına şöyle devam etti “Emüder’in değerli başkanı az önce konuşmasında sektörün sorunlarını çok güzel ifade etti. Ben her zaman bakanlarımıza il başkanımıza ve belediye başkanımız Sayın Deniz Köken’e müteahhit arkadaşlarımızın sorunlarını ifade diyorum. Eyüpsultan olarak çok şanslıyız. Eyüpsultan’a çok kıymetli değerler katan bir belediye başkanımız var. Bunun dışında değerli meclis üyelerimiz var ilçemizde ve büyükşehirde Eyüpsultan ile alakalı hangi karar gelirse canla başla çalışıp kararı çıkarıyorlar. Belediye başkan yardımcılarımız her zaman sizlerle beraberler. Bizlerin her zaman sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.

 

YAPI DENETİM FİRMALARINI DAHA ÇOK HAVUZDA TOPLAYACAĞIZ

 

Sorunlar ile alakalı olarak yapı denetim sorunu bir çözüme kavuşturuyoruz. Şu anki havuz sitemini daraltacağız. İstanbu’u tek bir havuz olmaktan çıkaracağız. Yapı denetim firmalarına daha çok havuz yaratacağız. Bu yeni sitemi inşallah seçimden önceye yetiştireceğiz. Dolayısı ile sistemdeki aksaklıklar giderilmiş olacak. Aynı zamanda sizler zamandan tasarruf sağlayacaksınız.

 

 

ZAMLAR DENETLENMELİDİR

 

Devleti biz yönetiyoruz. AK Parti olarak Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yönetiyor. Her yaşanılan sıkıntıyı bizzat sahibi bizler amenna, ama işin içerisine baktığımız zaman gerçekten kötü niyetli insanların sitemi bozmak için ellerinden geleni yaptığını görüyoruz.  Fahiş zamlara da dur diyeceğiz. İnanınki her tülü kötülüğün üstesinden geleceğiz.

 

İBB MECLİS GRUBU OLARAK YANINIZDAYIZ.

 

Şunu tekrar söyleyeyim İBB meclis grubumuz olarak yanınızdayız. Ne tür sorununuz olursa olsun İBB Grup Başkan Vekilimiz ve İBB meclis üyelerimiz ile yanınızdayız. Eyüpsultan belediyemiz zaten yanınızda. Yaşadığınız her sorunu bana iletebilirsiniz. Bu güzel ortamı hazırladığınız için EMÜDER Ailesine çok teşekkür ederim. Umarım daha sık bir araya geliriz.