GENEL Haber Girişi : 08 Aralık 2022 17:49

EYÜP MÜTEAHHİTLER DERNEĞİ CHP İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

EYÜP MÜTEAHHİTLER DERNEĞİ CHP İLE KAHVALTIDA BULUŞTU
Eyüp Müteahhitler Derneği sektörde yaşamış olduğu sorunları istişare etmek amacı ile CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş ve meclis üyeleri ile kahvaltıda buluştu.

Mome Cafe’de yapılan kahvaltı programına Eyüp Müteahhitler Derneği yönetim kurulu üyeleri ve CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş ile Eyüpsultan Belediyesi CHP Meclis üyeleri katıldı.

 

 

Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak’ın sektörde yaşamış oldukları sorunları dile getirdiği toplantıda ilçe başkanı Doğan Sarıtaş’a ve meclis üyelerine sektördeki sorunların anlatıldığı iki rapor verildi.

 

 

Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak sektörde yaşanan sorunlar ve artan maliyetler ile ilgili hazırlamış oldukları rapor ile ilgili yaptığı konuşmada “Öncelikle bizleri kırmayıp davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi pandemiden sonra sektörde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Dönem dönem anakent meclis üyemiz Ali Haydar İşkar Bey ile bir araya geliyoruz. Sorunlarımız kendilerine anlatıyoruz.

 

 

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM BAKANLIĞINA RAPOR SUNDUK.

 

Geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na yaşamış olduğumuz sorunları içeren bir dosya sunduk. Bu dosyanın içeriğinde sektörde kurumsal olarak yaşamış olduğumuz sorunları ifade ettik. Bugün sizlerle de paylaşacağımız ikinci dosyamızda ise illere göre farklılık gösteren beton fiyatlarını analiz eder raporlamaya çalıştık.

 

 

BETON FİYATLARI İSTANBUL’DA ÇOK YÜKSEK

 

C30 diye adlandırdığımız beton Bursa’da 1.100 TL satılırken İstanbul’da bu beton 2.100 TL. Dolayısı ile maliyetlerimiz artıyor. Ama beton santralleri denetimsiz fiyat belirliyorlar. Bursa’da beton girdileri ile İstanbul’da ki girdiler farklılık gösterse de İstanbul’da fiyatlar bizce çok yüksek. Betoncuların İstanbul’da ki kar marjları ticaret ahlakının çok üstünde.

 

 

İstanbul’da ile beton firmaları kendi aralarında oluşturmuş oldukları birlik enflasyonist etki yaratıyor.

 

YAPI DENETİM FİRMALARI DENETLENMELİDİR

 

Diğer yandan yapı denetim firmalarının başına buyruk çalışmaları müteahhitlerin hoş olmayan durumlar ile karşılaşmasına sebep oluyor. Havuz sistemi İstanbul’un büyüklüğü göz önüne alınarak yeniden değerlendirilmelidir.

 

 

BELEDİYE HARÇLARI RESMİ ENFLASYON ORANINDA ARTTIRILMALIDIR

 

Aynı zamanda belediye harçlarının yüksekliği de başka bir sorun olarak sektörümüzün önünde duruyor. Hazırlamış olduğumuz raporlarda bu konuları ayrıntılı olarak ifade ettik. Sizlerden isteğimiz sektörümüzün yaşamış olduğu bu sorunlara karşı duyarlı olmanız ve sorunlarımızın çözümüne katkı sağlamanızdır.

 

Bizleri dinlediğiniz için hepinize teşekkür eder, sorunlarımızın çözümüne katkılarınız bekleriz.

 

 

CHP Eyüpsultan ilçe Başkanı Doğan Sarıtaş kahvaltı programının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında ülkede birçok alanda çok büyük sorunlar olduğunu dile getirdi.

 

 

 

TİCARET YAPMAK ZORLAŞTI

 

Sarıtaş “Başkanımız inşaat sektörünün yaşamış olduğu sorunları dile getirdi. Çok haklılar. AKP iktidarı ülkemizde her alanda birçok sorun yarattı. Bugün inşaat sektörünü konuşuyoruz ama sağlıktan tutun eğitime, eğitimden tutun yargıya kadar birçok sorun yarattılar. Esnaf, iş insanı ticaret yapamaz hale geldi. Bunların tek sorumlusu bugün ki AKP iktidarıdır. Bizler muhalefet partisiyiz. Bizler önerge veriyoruz. Ama inan ki sizlerde televizyonlardan takip ediyorsunuzdur önergelere cevap bile vermiyorlar. TBMM, belediye meclisin ’de önergelerimize cevap alamıyoruz.

 

 

MİLLET İTİFAKI SORUNLARI KOKÖNDEN ÇÖZECEKTİR

 

Sektörün yaşamış olduğu sorunları bizde takip ediyoruz. Maliyetler arttı. Bir daire 3-4 bin lira oldu. Faizler düştü deniliyor ama bankalar kredi vermiyor. Dolayısı ile sizler daire satamıyorsunuz. Daire üretilmeyince kiralar artıyor. Sizlerin girdileri ucuz olacak ki daire fiyatları düşsün. Yaşamış olduğunuz sorunları İBB ve TBMM’ne taşıyacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Raporlarınızı detay inceleyeceğim ve gerekli yerlere ulaştıracağım. Ama bilmelisiniz ki bu iktidar durduğu müddet boyunca bu sorunların çözülmesi imkansızdır. 2023 Seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı kazanacaktır ve bu sorunlar kökünden çözülecektir. İşçimiz, esnafımız, iş insanımız rahat nefes alacaktır. Hak, hukuk ve adalet gelecektir. Bizleri davet ettiğiniz için tekrar teşekkür ederiz”.