GENEL Haber Girişi : 22 Temmuz 2019 15:30

EYÜP MÜTEAHHİTLER DERNEĞİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

EYÜP MÜTEAHHİTLER DERNEĞİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI
Eyüp Müteahhitler Derneği yaz dönemi istişare toplantısı Gökçeada Mavi Resort Otel’de yapıldı

Üç gün süren istişare toplatışına dernek üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.

 

İnşaat sektörünün sorunlarının masaya yatırıldığı istişare toplantısına Eyüp Müteahhitler Deneği Başkanı Av. Ramazan Karaca başkanlık yaptı. İki oturumda yapılan toplantılarda sektörün sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

Eyüp Müteahhitler Deneği Başkanı Av. Ramazan Karaca “İstişare toplantımız çok verimli oldu. Sorunlarımızı ve çözüm yollarını konuştuk. Ülkemizde yaşanan ekonomik kiriz hepimizi etkiliyor. Birçok arkadaşımız artan maliyetler karşısında eziliyor. Döviz kuru ve inşaat malzemeleri fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle müteahhitlerin zor durumda. Müteahhitler için finansman sorunları yeni inşaat işlerine başlanmasını ve inşaatların tamamlanmasını en çok sınırlayan unsur olmaya devam etmektedir. Finansman sorununa eklenen ikinci sınırlayıcı unsur ise talepteki yavaşlamadır. Özellikle faizlerin yüksekliği talep yetersizliği önemli bir sorun haline dönüşmüştür. Bu konuda, herkes gibi Eyüp Müteahhitler Derneği olarak bizler de üzerimize düşen fedakarlıkları elbette yapacağız. Üyelerimiz şartlarını zorlayarak işlerine devam etmektedir Geçmiş dönemde sözleşme yapmış inşaata başlamış müteahhit arkadaşlarımız maliyet artışlarını takip etmekte zorlanıyor. Son bir yıldır başta demir, çimento, beton, akaryakıt ve demir türevi tüm malzemelere gelen zamlara, dövizdeki artışları da eklenince yatırımı başlamış projelerde maliyetler çok yükseldi. Satışların olması için acil olarak faizlerin inmesi gerekiyor. Faizlerin inmesi ile sektörün canlanması sağlanacaktır. Ülkemizin büyümesine ve gelişmesinin en önemli katkıyı kuşkusuz inşaat sektörü sağlıyor. Bizlerin talepleri karşılanması ülkenin büyümesinin önünü açacaktır.

Eyüp Müteahhitler Derneği olarak istişare toplantımızda iki gündür bu konuda yaşadığımız sorunları masaya yatırdık. Müteahhit arkadaşlar ile çözüm önerilerini konuştuk. Sosyal olarak da beraber zaman geçirdik. Bizim için çok verimli oldu. Aynı zamanda Gökçeada’nın tarihi ve kültürel yerlerini de gezmiş olduk. Güz döneminde de istişare toplantıları yapacağız. Katılan sektör temsilcilerine ve üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ederim”