GÜNDEM Haber Girişi : 28 Ağustos 2011 17:28

Eyüp Sultan’da Kadir Gecesi Coşkusu

Eyüp Sultan’da Kadir Gecesi Coşkusu
Bin Aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, tüm yurtta olduğu gibi Eyüp Sultan’da da coşku içinde kutlandı.
Bin Aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, tüm yurtta olduğu gibi Eyüp Sultan’da da coşku içinde kutlandı. Sadece Türkiye’de değil, Müslümanların yaşadığı tüm ülkelerde camiler bu özel gecede ibadet etmek isteyenlerle dolup taştı, eller semaya açıldı.
Kuran’ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gece olarak Ramazan ayının 27. Gününde kutlanan Kadir Gecesi’nde Eyüp Sultan Camii dolup taştı… Binlerce kişi, gündüz saatlerinde geldiği Eyüp Sultan Camii’nde sabah namazına kadar dua etti, namaz kıldı, ibadetlerini gerçekleştirdi…
Genç, yaşlı ve kadınların yanı sıra çok sayıda çocuğun da geldiği camide içeride yer bulamayan cemaat, dışarıda Eyüp belediyesi’nin özel olarak serdiği halıların üzerinde saf tutarak namazlarını kıldı. Sahura kadar ibadetlerini gerçekleştiren vatandaşlar, sabah namazını da Eyüp Sultan Camii’nde kıldı… Kadir gecesinde Eyüp Sultan’a gelen binlerce kişiyi yalnız bırakmayan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, “Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonraki en önemli ibadet yerimiz Eyüp Sultan’da Kadir gecesini huşu içerisinde idrak ettik. Camiye gelen konuklarımızın sıkıntı çekmemesi için elimizden geleni yaptık. Cami meydanına halılar serdik, konuklarımız burada ibadetlerini rahatlıkla gerçekleştirdiler” dedi.
Bu arada Kadir gecesinde birçok televizyon kanalı da Eyüp Sultan’da canlı yayınlar gerçekleştirdi. TRT 1, Kanal 24, Samanyolu TV gece sahura kadar sık sık Eyüp Sultan’dan canlı bağlantılar gerçekleştirdiler.