GÜNDEM Haber Girişi : 25 Ekim 2017 11:15

Eyüp Sultan Belediyesi’ne hayvan toplama tepkisi

Eyüp Sultan Belediyesi’ne hayvan toplama tepkisi
Eyüp Sultan Belediyesi, Göktürk’te 5 araçla 100’den fazla köpeği vahşi yöntemler ile toplaması semp sakinlerini ayaklandırdı. S

Şikayet ve ısırmayı gerekçe göstererek Göktürk’te 5 büyük araçla girip sokaktaki küpeliler dahil 100’den fazla köpeği, uyuşturucu iğne ile vurarak toplayan Eyüp Belediyesi’ne, semt sakinleri ve hayvan severler büyük tepki gösterdi. Eyüp Belediyesi ekiplerinin 1 aydır sürdürdüğü iddia edilen yasa dışı toplamalar, hayvan aktivistlerinin çektiği görüntüler ile kesinlik kazandı.

Son 1 aydır Kemerburgaz‘da yasa dışı topladıkları köpekleri geri getirmediği iddia edilen Eyüp Belediyesi,  bugün Göktürk’de yaptığı toplamalarla bu iddiaları haklı çıkardı.

Veteriner hizmetleri müdürlüğü 5 ekibe ayrılarak Göktürk sokaklarındaki küpeli köpekleri semt sakinlerinin ve hayvanseverlerin tepkisine rağmen tutanak tutmadan topladı. Görüntülerde sadece 1 ekipte veteriner hekim bulunmasına rağmen, tüm ekiplerin küpeli köpekleri uyuşturucu iğne ile vurarak topladığı görülüyor. Hayvanları koruma kanununa göre küpeli bir köpeğin belediye görevlileri de dahil olma üzere toplatılması kanuna aykırı. Yine aynı yasaya göre toplama sırasında uyuşturucu iğne sadece veteriner hekim tarafından yapılabiliyor. Kontrolsüz atılan uyuşturucu iğneler hasta ve yaşlı köpeklerin ölümüne neden olabiliyor.

EYÜP SULTAN BELEDİYESİ İSE YAPTIĞI AÇIKLAMADA:

Eyüpsultan’da Sokak Hayvanları Yalnız Değil sosyal sorumluluk projemize istinaden Kemerburgaz’da 1 Nisan 2017 tarihinde açılan sokak hayvanları kliniğimizin de katkılarıyla Ocak-Eylül tarihleri arasında 2943 köpek ve 2987 kedi rehabilitasyonu yapılmış 205 sokak hayvanı sahiplendirilmiştir.

Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün yoğun çalışmalarına rağmen, başta Göktürk ve Kemerburgaz mahallemiz olmak üzere Akpınar, Odayeri, Işıklar, Pirinçci, Ağaçlı, Çiftalan, İhsaniye ve ilçemiz genelinde başıboş köpek popülasyonu İNSAN VE ÇEVRE SAĞLIĞINI TEHDİT eder boyutlara ulaşmıştır.

2007, 2009 ve 2010 yıllarında ilçemizde meydana gelen KUDUZ vakaları ve KARANTİNAtedbirleri ile 2017 yılı 9 ayında Eyüpsultan ilçe genelinde ısırılma sayısının 1000 vakaya ulaşmış olması ve bu durumun ulusal kanallarımıza dahi yansıyacak boyutlara varması, halkımızın huzurunu bozarak panik ve endişeye sebep olmuştur.

Başta Göktürk ve Kemerburgaz mahallelerimiz olmak üzere Akpınar, Odayeri, Işıklar, Pirinçci, Ağaçlı, Çiftalan, İhsaniye ve ilçemiz genelinde İNSAN VE ÇEVRE SAĞLIĞINI TEHDİT eder boyutlara ulaşan başıboş köpek popülasyonu EYÜPSULTAN’DA HER CAN KIYMETLİDİR şiarıyla;

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.