KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 03 Ağustos 2017 11:11

Eyüp Sultan’ın çocukları  İtalya’dan Dünya’ya seslenecekler…

Eyüp Sultan’ın çocukları   İtalya’dan Dünya’ya seslenecekler…
Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek’in organizesi ile bir araya gelen ve 16 dilde 31eseri seslendiren Eyüplü gençler şimdi de, İtalya’nın Rimini şehrinde düzenlenen “Uluslararası Halkoyunları ve  Müzik Festivali”nde ülkemizi temsil edecekler.

Dün akşam saat 22:00’de dualarla yola çıkan Eyüp Kaymakamlığı Gönülden Gönüle Korosuna 2 okul müdürü ve 3 öğretmen refakat ediyor.

Seslendirdikleri 16 dilde 31 eser ile dikkatleri üzerlerinde toplayan Eyüp Kaymakamlığı Gönülden Gönüle Korosundaki öğrenciler geliri şehit ailelerine verilmek üzere çıkardıkları “Gönülden Gönüle 1” albümü ile ulusal medyanın da dikkatini çekmişlerdi.


İTALYA’DAN DÜNYAYA BARIŞ MESAJI VERECEKLER 

İstanbul Valisi Vasip Şahin’in Başkanlığını yaptığı İstanbul Çocukları Vakfı ile Hayırseverlerin de desteğini alan Eyüplü öğrenciler, repertuarlarındaki şarkı ve türkülerle İtalya’dan dünyaya seslenecekler.

Öğrencileri taşıyan otobüsün hareketinden önce veliler ve öğrencilerile görüşen Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, 

“Çocuklarımızın İtalya’daki Festivalde dünyanın takdirini kazanacağına inanıyorum. ‘Gönülden Gönül’e Müzik Topluluğu’muz, İslam Coğrafyasından 16 dilde 31 eseri seslendirdi. İçinde Anadolu ezgileri, İlahiler, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Boşnakça, Makedonca, Lazca, Mergelce, Gürcüce, Hemşince, Türkmence, Kazakça, Çerkezce, Rumca, İngilizce, Fransızca ve Çeçence dillerinde halk ezgilerinin bulunuyor. Kardeşlik türküleri projemizde Semazen ve Semah ekibi ile zenginleştirildi. Sonuçta, sinevizyon sunumlarıyla desteklenen 70 dakikalık bir performans ortaya çıktı. Amacımız, İslam coğrafyasındaki savaş ve yıkımların çocuk gönüllerde bıraktığı derin tahribatı müziğin teskin edici evrensel çağrısıyla iyileştirmeye çalışmaktır. Yaşanan insanlık krizi karşısında gerekli duyarlılığı sağlamak, farklılıklarımızı kadim İslam kardeşliğimizin potasında eritmektir. İslamofobi’ye karşı, sevgi ve sanat dili ile bu korkuların yersizliğini çocukların kirlenmemiş masumiyetiyle haykırırken, Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli'nin rolünü müziğin yatıştırıcı ve birleştirici dili ile harmanlayıp medeniyetimizin manevi durağı Eyüp Sultan'dan; Kudüs'e, Şam'a, Bağdat'a, Bosna'ya seslenerek, insanlığı dostluğa ve kardeşliğe davet etmektir. Proğramın gerçekleşmesine katkı sağlayan Eyüp Belediyemize,kamu ve sivil toplum kuruluşlarımıza ve hayırseverlerimize teşekkürler.” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.