GENEL Haber Girişi : 21 Mart 2016 11:15

Eyüp’te Şehit Aileleri Unutulmadı

Eyüp’te Şehit Aileleri Unutulmadı
Eyüp Kaymakamlığı tarafından, Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla şehit aileleri onuruna Alibeyköy Sosyal Tesislerinde yemek verildi.

Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Eyüp’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar sonrası Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek Kaymakamlığı tarafından, şehit aileleri onuruna akşam yemeği verildi.

Şehit ailesi ve yakınlarının katıldığı yemeğe, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek,Eyüp İlçe Emniyet Müdürü İsmail Dinçer Öğüt,Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan, Eyüp Muhtarlar Derneği Başkanı Gürol Birkardeşler,Alibeyköy Şoförler Odası Başkanı Ali Rıza Yavuz ve davetliler katıldı.

 “Sizlere en güzel şekilde bakmak zorundayız”

Yemekte açılış konuşmasını yapan Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek  “Sizler şehitlerimizin bizlere emanetisiniz.Sizlere en güzel şekilde bakmak zorundayız.Çünkü ben bu gün bu konuşmayı şehitlerimiz sayesinde yapıyırum. Al bayrağın göklerde dalgalanması ezanların susmamasını şehitlerimize borçluyuz.Şehitlerimizi rahmetle minetle anıyorum.Bizler sizlerin her zaman emrinizdeyiz. Biz her zaman konuşuyoruz bu gün bir şehit annemiz olan Nezaket Vardar annemizi davet etmek istiyorum.Bu önemli günde içinden geçenleri bizler ile paylaşacak.Hepinize selam ve saygılar sunuyorum.” Dedi.

Şehit annesi’nden duygulandıran konuşma

Çok değerli kaymakam beyimize çok teşekkür ederim. Bu toplantıyı tertipleyenlere şehit yakınları olarak sizlerin adına teşekkür ediyorum. Ben yirmi iki yıldır şehir annesiyim.Bu gün en duygulu anı yaşadım.Bu gün yirmi iki yılın en duygusal ve een güzel şehitler gününü yaşadım.Gözümün yaşı hiç dünmedi.Hep ağladım bu gün.Evladımla gurur duydum.Ne mutlu ki şehit annesiyim.Bu gün küçük bir çocuğun elinde bayrak gördüm.Eğildim çocuğun elindeki bayrağı öptüm.Kiçik çocuk neden öptün dedi.Ben bir şehit annesiyim dedim şehit abini ziyarete gidiyorum dedim. Ağlıyarak gittim.Ama orada bir şehit annesi olduğum için gurur duydum.Ben bir evlat kaybettim ama Türkiye’nin tüm evlatları benim evladım oldu.Onu duyorum gurur duyuyorum.Hepinizi saygı ile selamlıyorum” dedi.

Haber:Cengiz Oylum

 

 

eyüp,kaymakamlık,şehitler günü,abdullah dölek
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.