EKONOMİ Haber Girişi : 12 Ocak 2012 17:58

Eyüp`te Yollar ve Binalar Çöküyor

 Eyüp`te Yollar ve Binalar Çöküyor
Eyüp Düğmeciler Mahallesinde İSKİ?nin kolektör inşaatı binaların altını boşalttı.Mahallede sokaklar çöktü.Evlerin duvarlarında ciddi çatlaklar oluştu.
Eyüp Düğmeciler Mahallesinde İSKİ?nin kolektör inşaatı binaların altını boşalttı. Mahallede sokaklar çöktü. Evlerin duvarlarında ciddi çatlaklar oluştu. Eyüp Belediyesi apar topar binalara boşalttı. 

 Düğmeciler Mahallesi, Düğmeciler Caddesi üzerinde yaşayan vatandaşlar, evlerinde meydana gelen çatlaklar nedeniyle 4 gündür korku içinde yaşadıklarını belirtti. Vatandaşlar, yer altından gelen iş makinası sesi ile birlikte evlerinin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu belirtti. Aynı bölgede yollarda da çökmeler oluştu. Vatandaşların şikayeti üzerine bölgeye gelen Eyüp Belediyesi`ne bağlı ekipler, incelemelerde bulundu. Çatlaklar oluşan ve kapıları kapanmayan binaları inceleyen ekipler, bazı daireler için tahliye kararı aldı. Vatandaşlardan evleri boşaltmalarını isteyen ekipler, çökme oluşan yolu da araç trafiğine kapattı. 
 
Eyüp Belediyesi ekiplerinin tahliye kararı aldığı yerler arasında 126 daireden oluşan 7 bloklu bir site de yer alıyor. Kamer Han Sitesi sakinleri, 4 gün önce akşam saatlerinde yer altından gelen iş makinası sesleri ile birlikte evlerinin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu belirttiler. Şikayetleri üzerine gelen ekiplerin kendilerinden evleri boşaltmalarını istediğini ifade eden bazı site sakinleri, " Bu kaymalar ve duvarlardaki çatlaklar neden oluştu, tam olarak bilemiyoruz. Bazı yetkililer İSKİ`nin köstebek olarak tabir edilen bir araçla kanalizasyon kazısı yaptığını söyledi. Bize 2 gün mühlet verdiler. Bir yer gösterilmedi. Nereye gideceğiz?" diye konuştu.

Eyüp Belediyesi Zabıta ekipleri, Düğmeciler Caddesi`ni araç trafiğine kapatarak bölgede çatlaklar ve kaymayla araştırma yaptı. Eyüp Belediyesi`nce konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise, şöyle denildi: 
 
"Eyüp ilçesi Düğmeciler Mahallesi`nde İSKİ Genel Müdürlüğü`nün yapmakta olduğu ana kolektör inşaatı sırasında Düğmeciler Caddesi`nin bazı bölümlerinde ve bölgedeki bazı binalarla, yine bazı binaların bahçelerinde çökmeler olduğu tesbit edilmiştir. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Alişan Koyuncu`nun da bugün teknik birimlerle birlikte yerinde gidip incelemelerde bulunduğu bölgede, Kamer Han Sitesi`ndeki bazı binalarda hasarlar oluştuğu görülmüştür. Yapı statiğini ilgilendirecek boyutta olup olmadığını anlamak ve can - mal emniyetini sağlama açısından konunun, daha geniş imkanlara sahip kurumlar tarafından detaylı bir şekilde incelenmesi ve acil olarak bir rapor hazırlanması gerektiği belirtilmiştir. Raporun takibi İSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. 
 
Söz konusu kolektörü yapan firma ise detaylı rapor hazırlanması ve bilirkişi tespitlerinin yapılması için mahkemeye başvurmuştur. Bu rapordan sonra çıkacak sonuca göre, ilgili binalarla alakalı kesin sonuca varılacaktır. Vatandaşların zararları, ilgili rapor çıktığında firmanın sigortası kapsamında karşılanacaktır" denildi.