GENEL Haber Girişi : 12 Ekim 2017 12:45

EYÜP’TE YÜKSEK GERİLİM HATLARI KALDIRILIYOR

EYÜP’TE YÜKSEK  GERİLİM HATLARI KALDIRILIYOR
Eyüp'te büyük bir sıkıntı olan yüksek gerilim hatları kaldırılıyor.

Eyüp, Güzeltepe Mahalle Muhtarı Haydar Penez'in altı yıldır verdiği mücadele nihayet sonuçlarını verdi.TİAŞ ile yapılan görüşmeler sonucunda 380 bin voltluk yüksek gerilim hatları yer altına alınacak.

Bugüne kadar birçok insanın ölmesine ve yaralanmasına sebep olan yüksek gerilim hatlarının kaldırılması ile tellerin altında evi olan vatandaşlarda evlerini yapabilme imkanına kavuşacak. Aynı zamanda 148 bin voltluk yüksek gerilim direkleri de yükselticek.

Konu ile ilgili açıklama yapan mahalle muhtarı Haydar Penez " Uzun yıllardır mahallemizde sorun olan yüksek gerilim hatlarını TİAŞ ile yaptığımız görüşmeler sonucunda kaldırılmasına karar verildi. Tabiki sorun sadece 380 binlik direkler ile bitmiyor. Mahallemizde 148 binlik direklerde mevcut. İmarlı bir yolumuz olmadığı için o direkleri yer altına alamıyoruz. Bu sorunuda direkleri yükselterek çözeceğiz. Bu konuda emeği geçen başta TİAŞ ve tüm kurum yöneticilerine teşekkür ederim." dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mustafa 28 Ekim 2021 20:00

    Çalışmalar yapıldımı. Hala güzeltepe de yüksek gerilim hatları duruyor