KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 23 Ekim 2014 11:20

EYÜP'E İKİNCİ METRO GELİYOR

EYÜP'E İKİNCİ METRO GELİYOR
Yeni metro hattı; Fatih, Eyüp ve Gaziosmanpaşa merkezinden geçerek Sultançiftliği'ne ulaşacak.
İstanbul metrosunun ulaşım ağlarını genişletmek amacıyla yürütülen projeler kapsamında yeni bir güzergah daha metro sistemine entegre oluyor. İstanbullular kara üzerindeki trafik yoğunluğuyla zaman kaybetmek yerine yeraltından metrolar ile daha kolay ve daha kısa sürede istedikleri yere ulaşabilecek.

Fatih, Eyüp, GOP ve Sultangazi ilçeleri metroyla bağlanacak

İstanbul trafiğine çözüm olarak her geçen günü yeni projeler hazırlanıyor ve hayata geçiriliyor. Taksim-Yenikapı bağlantısını sağlayan Haliç metro köprüsünün açılmasının ardından hizmete girecek olan Vezneciler'deki Şehzadebaşı istasyonuna bağlanacak yeni metro hattıyla, Fatih Fevzi Paşa Caddesi'ni takip ederek Edirnekapı'dan; önce Eyüp, daha sonra Sultançiftliği'ne kadar gidilebilecek.

15 ayda tamamlanacak

İnşaat başladıktan sonra 15 ay gibi bir sürede bitirilmesi hedeflenen metro hattı sayesinde ulaşım daha kolay hale getirilecek. 10 Mart Pazartesi günü ihaleye çıkarılacak proje kapsamında, hat üzerinde yapılacak metro sisteminin fizibilite ve etüt çalışması yapılacak. Yeni metro hattı, mevcut Topkapı-Edirnekapı-Habibler tramvay hattından farklı olarak üç ilçenin merkez ve mahallelerini dolaşacak.

Eyüp'ten geçerek Gaziosmanpaşa ve Sultançiftliği'ne ulaşacak


Fatih Vezneciler'den başlayacak olan metro hattı Edirnekapı istasyonundan geçerek Eyüp merkezinden Düğmeciler, Cuma Mahallesi, Rami, Sarıgöl, Bağlarbaşı, Fevzi Çakmak, Yeşilpınar, Kazım Karabekir, Karayolları Mahalleleri, Yunus Emre, Esentepe, Uğur Mumcu, Cebeci Mahallesi üzerinden Sultançiftliği'ne ulaşacak.

İşte Vezneciler-Sultançiftliği metro hattı haritası

Vezneciler-Eyüp-GOP-Sultançifliği metro hattının olası istasyonları ise şöyle; Vezneciler (M2 entegrasyon), Fevzi Paşa, Fatih, Edirnekapı (T4 Entegrasyon), Eyüp, Düğmeciler, Rami, Yeni Mahalle, Gaziosmanpaşa, Sarıgöl, Bağlarbaşı, Fevzi Çakmak, Yeşilpınar (M7 entegrasyon), Kazım Karabekir, Karayolları, Sultangazi, Yunus Emre, Esentepe, Uğur Mumcu, Cebeci Mahallesi, Mescidi Selam (T4 Entegrasyon).
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.