GENEL Haber Girişi : 02 Ocak 2022 23:52

Eyüpsultan Belediyesi sosyal destekle binlerce kişiye dokundu

Eyüpsultan Belediyesi sosyal destekle binlerce kişiye dokundu
Eyüpsultan Belediyesi, 2021 yılında sosyal belediyecilik anlayışıyla gıda desteğinden nakdi desteğe, kırtasiye desteğinden sağlık hizmetlerine kadar her yaştan ve her kesimden ihtiyaç sahibi vatandaşlara HİZMET GÖTÜRDÜ.

4 BİN 902 HANENİN TEMEL İHTİYAÇLARI SOSYAL MARKET'TEN KARŞILANDI

İhtiyaç sahibi ailelere nitelikli hizmet sunmak amacıyla Whitehill Alışveriş Merkezi'nde hizmete açılan Sosyal Market'te 2021 yılında 4902 hanenin temel ihtiyaçları karşılandı. İhtiyaç sahibi aileler kendilerine verilen alışveriş kartlarına yüklenen 150 ve 200 kredi limitleri doğrultusunda 3 ayda bir alışverişlerini yaptılar.

 

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE SICAK YEMEK

Her gün ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiren Eyüpsultan Belediyesi bu yıl içinde günlük 328 haneye 1500 kap sıcak yemek dağıtımı yaptı. Pandemi döneminde ise, özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin bu süreçte mağduriyet yaşamaması adına çalışmalara ara vermeden devam ederek 386 haneye 2000 kap yemek ulaştırdı.

80 ÇÖLYAK HASTASINA 3 AYDA BİR GLUTENSİZ GIDA DAĞITILDI

Özel beslenme gereksinimi duyan çölyak hastalarını da unutmayan Eyüpsultan Belediyesi, ilçede bulunan 80 çölyak hastasına 3 ayda bir içinde ekmek, makarna, un, kurabiye, çikolata, karışık kuruyemiş, kahvaltılık, bakliyat, sıvı yağ, çorba gibi gluten içermeyen 19 kalemde oluşan yiyecek paketleri dağıttı.

 

10 BİN 228 ADET ERZAK KOLİSİ DAĞITILDI

Eyüpsultan'da yaşam kalitesini yükseltmek, daha konforlu bir yaşam standardına ulaşmak adına ihtiyaç sahibi ailelerin her daim yanında olan Eyüpsultan Belediyesi, 2021 yılında içinde temel gıda malzemelerinin bulunduğu 10 Bin 228 adet erzak kolisi dağıtımı gerçekleştirdi.

4 BİN 345 ÇOCUĞA KIRTASİ DESTEĞİ VERİLDİ

Sosyal Ekonomik Destek (SED) birimi tarafından tespit edilen, sosyal incelemesi yapılmış ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına okul çantası ve kırtasiye malzemesi verildi. Bu süreçte 4 bin 345 çocuk, kırtasiye malzeme desteğinden faydalandı.