GENEL Haber Girişi : 24 Ağustos 2022 14:30

EYÜPSULTAN’DA DEPREME KARŞI YENİLENME EMÜDER İLE BAŞLAYACAK

EYÜPSULTAN’DA DEPREME KARŞI YENİLENME EMÜDER İLE BAŞLAYACAK
Eyüp Müteahhitler Derneği yöneticileri depreme karşı Eyüpsultan’da konutların yenilenmesi çalışmaları kapsamında Kiptaş yetkilileri ile görüşmeler yaptı.

Görüşmeye Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak, Ticari Birim Başkanı Abdülkerim Sayar, başkan yardımcıları Bayram Akkuş ve Yeminli Mali Müşavir Abdülmenaf Yakut katıldı.

 

Kiptaş’ın başlatmış olduğu “İstanbul Yenileniyor” çalışmaları kapsamında yapılan görüşmede Eyüp Müteahhitler Derneği depreme karşı binaların yenilenmesi için projelerde yer almak istediğini belirtti.

 

Görüşme sonrası açıklama yapan Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak “İstanbul büyük bir depremle karşı karşıya olduğunu hepimiz biliyoruz. İstanbul’da 300 bin binanın depreme karşı yenilenmesi gerekmektedir. Eyüpsultan Belediye Başkanımız Deniz Köken’in Çırçır, Akşemsettin ve Yeşilpınar Mahallelerinde başlatmış olduğu kamuoyunda ‘Saçak Parsel’olarak bilinen eski binaların dönüşümüne Eyüp Müteahhitler Derneği üyeleri olarak destek veriyoruz. Yapılan dönüşümde dernek üyelerimiz aktif olarak projelerde yer alıyor. Biz bugün Kiptaş ile yaptığımız görüşmelerde ‘İstanbul Yenileniyor’ projesinde ilçemizde yenilenecek binaların yapımında yer almak istediğimizi ifade ettik. Depreme karşı Taşın altına elimiz koymak istediğimizi belirttik. İBB Kiptaş aracılığı ile depreme karşı tüm İstanbul’da projeler geliştiriyor. Bizlerde bölgemizde aktif olarak bu projelerde yer alarak bölgemizdeki binaların yenilenmesine katkı sağlam istiyoruz.”

 

İstanbul Yenileniyor Nedir?

İstanbul Yenileniyor, İstanbul'da risk altındaki konut stokunun güvenli, depreme dayanıklı, çevreyle dost yapılara dönüştürülmesini amaçlayan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri olan KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ'ın paydaşı olduğu online bilgilendirme ve destek platformudur. Bu platform, olası İstanbul Depremine karşı dayanıksız olduğunu düşündüğünüz yapınızın yenilenmesi sürecinde yardımcı ve yol gösterici olmayı hedeflemektedir.

İlk etapta başvurunuzun olumlu değerlendirilmesi için kriterlerimiz başvurulan parselin;

  • Özel mülkiyette yer alması,
  • Bu yapıların 1999 yılı öncesinde yapılmış olmasıdır.

Yapınız ve üzerinde bulunduğu parsel bu kriterleri sağlıyorsa kaydolmanız, başvuru sekmesinde ilgili alanları doldurmanız gerekmektedir. Başvurunuzun olumlu değerlendirilmesi ve sürecin ilerlemesi için bu kriterler sağlanmalıdır.

İstanbul Yenileniyor ile olası riskli yapınızın yenilenme süreci sırasıyla Başvuru, Teklif ve Uzlaşma olarak 3 aşamada gerçekleşmektedir.
Başvurunuz sonrası 7 iş günü içerisinde hazırlanacak "Bilgilendirme Formu"nu istanbulyenileniyor.com kullanıcı hesabınız üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Başvurunuzun değerlendirilme sürecini sisteme kaydettiğiniz iletişim bililgileriniz (e posta ve SMS) yoluyla takip edebilirsiniz.
"Teklif ve "Uzlaşma" aşamalarına geçebilmek için "İstanbul Yenileniyor Süreci" başlığı altında belirtilen yol haritasını izlemeniz gerekmektedir.
Sistemle ilgili bilgi ve destek almak isterseniz 444 06 04 no'lu Çağrı Merkezimizi (hafta içi 09:00-16:30 saatleri arasında) arayabilirsiniz. Sorularınız için Sıkça Sorulan Sorular sayfasını ziyaret edebilirsiniz.