ASAYİŞ Haber Girişi : 21 Şubat 2022 10:33

Eyüpsultan'da Kadın Hâkime Hırsız Kâbusu

Eyüpsultan'da Kadın Hâkime  Hırsız Kâbusu
Eyüpsultan'da bulunan bir sitenin mobilya işlerini yapan vatandaş binada bulunan bir daireye cebinde bulundurduğu yedek anahtarla alkollü şekilde girdi.

Olay geçtiğimiz haftalarda Eyüpsultan ilçesinde meydana geldi. Hakime Ö.K., yeni taşındıkları evlerinde uyumaya hazırlandığı sırada kapı sesi duydu. Avukat eşi Ümit K.'nın geldiğini düşünen hakime, eşine seslendi ancak cevap alamadı.

EVİNİN İÇİNDE YABANCI GÖRÜNCE ÇIĞLIK ATTI

Sesin geldiği alana bakmak için harekete geçen hakime Ö.K., evde yabancı bir kişinin elinde siyah poşetle bulunduğunu görünce paniğe kapılarak çığlık attı. Hakime Ö.K.'nın çığlık atmasına rağmen hareketsiz duran şüpheli çığlık seslerinin artmasıyla telaşa kapılarak evden hızla uzaklaştı. Yaşadığı şok karşısında korkuya kapılan Ö.K., eşini arayarak eve hırsız girdiği bilgisini verdi.

APARTMANDA BOŞ ODADA BULUNDU

Bu sırada skandal olay emniyet güçlerine de haber verilince şüphelinin yakalanması için kapsamlı çalışma başlatıldı. Emniyet güçleri tarafından şüphelinin yakalanması için çevrede bulunan güvenlik kameraları inceleme altına alındı. Yapılan incelemelerde şüpheli bir şahsın daireden çıktıktan sonra üst kata yöneldiği tespit edildi. Apartman içerisinde yapılan aramalarda şüpheli havalandırma kısmında bulunan bir odada yakayı ele verdi.

EVE GİREN YABANCI TEKNİK PERSONEL ÇIKTI

Gözaltına alınan Emre K., karakolda verdiği ifadesinde, sitede yeni yapılan evlerin mobilya işleriyle uğraştığını ve sitenin teknik personeli olduğunu söyledi. Olay günü alkol aldıktan sonra evsiz olduğu için siteye geldiğini söyleyen Emre K., 18 dairenin yedek anahtarlarının kendisinde olduğunu, 5 gün öncesinde söz konusu dairede kaldığını boş olduğu için yine kalmak amacıyla içeri girdiğini ve hakime Ö.K., ile karşılaşınca kaçtığını anlattı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Alınan ifadesinin ardından İstanbul Adliyesine sevk edilen şüpheli savcılıktaki ifadesinin ardından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Burada ifade veren Emre K., söz konusu daireye hırsızlık amacıyla girmediğini, boş olduğunu düşündüğü için kalmak maksadıyla girdiğini anlattı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor.