GÜNDEM Haber Girişi : 26 Ekim 2017 12:02

EYÜPSULTAN'DA SOKAK HAYVANLARI MI KATLEDİLİYOR?

EYÜPSULTAN'DA SOKAK HAYVANLARI MI KATLEDİLİYOR?
Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Eyüp Belediyesi'nin Göktürk ve Kemerburgaz'da sokak hayvanlarını katlettiğini idda ediyor.

Eyüp Sultan Belediyesi, çoğu kısırlaştırılmış 100 e yakın köpeği oklu iğnelerle vurarak, İBB KISIRKAYA' ya getirme bahanesi ile -birazını getirirken, birazını da oradan alırken YOK ETMEK üzere yakalamıştır.

Kısırlaştırma yapılmadığı için sayıları sürekli artan sokak hayvanları ile karşı karşıya kalan vatandaş ŞİKAYET ettikçe, belediye hayvanları oklu iğneler ile vurup, yakalayarak, başka ilçelere ve ormanlara atmaktadır. Hayvanların önemli bir kısmı da YOK OLMAKTADIR. 

Oysa belediye 4 Veteriner hekimi ve kısırlaştırma için uygun bir merkezi olmasına rağmen bu imkanlarla kendi merkezinde KISIRLAŞTIRMA yapmıyor. 

Yıllardır göstermelik bir sayıyı kilometrelerce uzaklıktaki İBB bakımevlerine götürerek ‘’kısırlaştırma’’ yapılıyor diye halkı kandırmaktalar .

4 veteriner hekimle, kendi merkezlerinde, her gün 80 köpeği kısırlaştırmış olsalardı, yılda 20 000 köpek ederdi. Üreme kontrol altına alınmış olurdu.

Sokaklarda çok sayıda köpek varsa bunun sebebi görevini yapmayan Eyüp Sultan Belediyesidir.

Çipleme adı altında resmen başka ilçelere ve ormanlara köpek atmaya devam edecekleri  bizzat belediye tarafından yapılan kamuoyu açıklamasıyla ifade edilmiştir. 

Hayvanların öldürülmeye devam edileceğinin ifade edildiği bu kamuoyu açıklamalarıyla, öldürmeyi yasaklayan, çoğalan sokak hayvanı nüfusunu KISIRLAŞTIRMA gibi bilimsel, insani ve vicdani bir yolla kontrol altına alınmasını hükme bağlayan, 2004 yılında Ak Parti tarafından çıkarılan Hayvanları Koruma Kanununa açıkça meydan okuyarak, insani duyguları rencide ederek, onbinlerce hayvanın vebalini almaktadırlar.

Eyüp Sultan Belediyesi'nin, kendi merkezinde, kendi Veteriner hekim  kadrosuyla acilen kısırlaştırma çalışmalarına başlaması bu sorunun bilimsel, insani ve YASAL olan TEK ÇÖZÜMÜDÜR.. 

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu

Son çekilen video

https://m.facebook.com/groups/389175931177948?view=permalink&id=1393635790731952&_rdr

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.