EKONOMİ Haber Girişi : 14 Mart 2023 11:39

EYÜPSULTAN’DA YERİNDE DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR

EYÜPSULTAN’DA YERİNDE DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR
Daha önce temeli atılan ve kaba inşaatları devam eden Didem ve Maliye Bloklarından sonra Öğretmenler Bloklarında da yıkım çalışılması başlıyor.

SAÇAK PARSELLER YENİLENİYOR

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in girişimleri ile saçak parseller olarak adlandırılan Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar ve Karadolap mahallelerinde bulunan, deprem riski altındaki 6 bin 500 konutu kapsayan yenilenme çalışması devam ediyor.

 

Daha önce temeli atılan ve kaba inşaatları devam eden Didem ve Maliye Bloklarından sonra Öğretmenler Bloklarında da yıkım çalışılması başlıyor.

 

 

Çarşamba günü törenle yıkım çalışması başlayacak olan Öğretmenler Bloklarında yedi blok’ta bulunan 204 bağımsız bölüm yıkılarak yenilenecek. Toplamda 400 bağımsız bölüm yenilenerek yapılmış olacak.

 

Eyüp Müteahhitler Derneği Üyesi Yunus Emre İnşaat’ın yapacağı Via Life Projesi ile vatandaşlar depreme dayanıklı modern konutlarda oturmuş olacaklar.

Projede iki artı bir, üç artı bir dairelerin yanında ticari birimler, alışveriş merkezi ve sosyal donatı alanları olacak.

 

Eyüp Müteahhitler Derneği Üyesi Yunus Emre İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Lazgin Çiftçi yaptığı açıklamada “Öncelikle ‘Saçak Parsel’ Projesinin mimarı Eyüpsultan Belediye Başkanımız Sayın Deniz Köken’e teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. ‘Saçak Parsel’ Projesini hayata geçiren belediye başkanımız Deniz Köken’in ne kadar öngörülü olduğuna hepimiz şahitlik ediyoruz. Kahramanmaraş’ta yaşadığımız deprem her an istanbulda olabilir. Başkanımız öngörüsü ile fazla imar yoğunluğu yaratmadan kısmi artışla ‘Saçak Parsel’ olarak adlandırdığımız eski binaların yenilenmesinin önünü açtı. Bizlerde belediye başkanımızın sayesinde bu projeleri hayata geçiriyoruz. Hem para kazanıyoruz hem de vicdanen depreme dayanıklı konutlar üretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kısa sürede temeli atarak hak sahiplerine dairelerini teslim edeceğiz”