GENEL Haber Girişi : 19 Haziran 2018 14:22

EYÜPSULTAN KAYMAKAMLIĞI “AÇIK KAPI PROJESİ” HAYATA GEÇTİ

EYÜPSULTAN KAYMAKAMLIĞI  “AÇIK KAPI PROJESİ” HAYATA GEÇTİ
İstanbul Valiliği, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından başlatılan "Açık Kapı Projesi" Eyüpsultan'da vatandaşların hizmetine açıldı.

Eyüpsultan'da hizmete giren "Açık Kapı Projesi" hakkında bilgi veren kaymakam Abdullah Dölek resmi kurumlarda işlerini halletmek, sorunlarına çözüm bulmak isteyen vatandaşlar, ilk olarak açık kapı masasına uğrayıp, burada görüş alarak işlerini kolayca halledeceklerini belirtti.

İçişleri Bakanlığımız tarafından 81 il valiliğinde ve kaymakamlıklarda kamu hizmetlerine kolay erişiminin sağlanması, vatandaş başvurularının hiçbir boşluğa mahal vermeden hızlı bir şekilde sonuçlandırılması, kamu hizmetlerinin sunumunda memnuniyetin arttırılması maksadıyla “Açık Kapı Projesi” faaliyete geçirilmiştir. Bu kapsamda, Eyüpsultan Kaymakamlığı olarak 14 Mayıs 2018 Pazartesi gününden itibaren “Milletin Kapısı” sloganıyla Açık Kapı Projesi aktif olarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlamıştır.

Vatandaşlarımız ile en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulan ve Eyüpsultan Kaymakamlığı bünyesinde de vatandaşlarımızın hizmetine sunulan Açık Kapı Projesine;  www.acikkapi.gov.tr  web adresinden, mobil cihazlara yüklenebilen Açık Kapı uygulamasından yada yazılı ve sözlü olarak bizzat Kaymakamlığımıza gelinerek başvuru yapılabilmektedir. Yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile başvuru sahibine iletilmekte ve başvuruların durumu  www.acikkapi.gov.tr  web adresinden de takip edilebilmektedir. Bu şekilde vatandaşlarımızın talepleri hakkındaki gelişmeleri kolayca takip edebilmeleri sağlanmaktadır.

Vatandaşlarımızın talep, öneri, şikayet ve sorunlarını Eyüpsultan Kaymakamlığı Açık Kapı Projesinde görevli personellerimiz aracılığı ile iletebildikleri, tüm başvuruların elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere yönlendirildiği ve takip edilerek hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığı “Açık Kapı Projesi ” ile vatandaşlarımıza artık daha hızlı hizmet verilmektedir.

Bu proje ile; vatandaş odaklı bir yaklaşım benimseyerek taleplere hızlı ve doğru çözümler üretilmesi, güler yüzlü çalışanlarıyla tüm vatandaşlarla birebir ve sıcak bir iletişim kurulması, İçişleri Bakanlığına bağlı kurumlar, yerel yönetimler ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde mümkün olan en fazla konuda hizmet verilmesini sağlamak, hizmetlerde vatandaş memnuniyetinin artırılması, toplumda kamu hizmetlerini sunanlarla vatandaşlar arasındaki karşılıklı iletişim ve güvenin artırılması gibi kronikleşmiş sorunlara çözümler üretmeyi amaçlayan projemiz, “Milletin Kapısı, Açık Kapı” sloganı ile Eyüpsultan Kaymakamlığında siz değerli vatandaşlarımızın hizmetindedir.

Abdullah DÖLEK

Eyüpsultan Kaymakamı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.