SİYASET Haber Girişi : 30 Eylül 2023 11:28

EYÜPSULTANLI DELEGELER DEĞİŞİMDEN YANA

EYÜPSULTANLI DELEGELER DEĞİŞİMDEN YANA
8 Ekim'de yapılacak olan CHP İstanbul il başkanlığı seçiminde oy kullanacak olan CHP Eyüpsultan İl Delegelerinin büyük çoğunluğu değişimden yana tavır belirledi.

4-5 Kasım'da yapılması planlanan CHP büyük kurultay öncesi kritik öneme sahip olan İstanbul kongresi için adaylar canla başla çalışıyor.

Genel merkez ve değişimciler arasında büyük çekişme var. 

Değişimcilerin adayı CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik.

Genel merkezin adayı ise eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat .

Kıyasıya yarış devam ediyor.

İlçe kongrelerinde seçilen il delegelerinin oy kullanacağı seçime kısa süre kaldı. İlçelerde il delegeleri destekleyecekleri adaylara imza vermeye başladılar.

Eyüpsultan’da on yedi il delegesi ve iki de doğal delege tercihlerini belirlemeye başladılar.

Değişimcilerin adayı CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik’e Eyüpsultan’dan büyük destek geldi.

Eyüpsultan il delegelerinden 12 il delegesi Özgür çelik’e imza verdi. Kongre öncesi sayının daha da artacağı ifade ediliyor.

İlçe kongresi öncesi genel merkezci olarak kendini ifade eden Doğan Sarıtaş’ın listesinden 12 il delegesinin değişimi desteklemesi kamuoyunda sürprizle karşılandı.

Görüştüğümüz önemli bir CHP üyesi “Doğan Sarıtaş değilde rakibi değişimci aday Hüseyin Derin kazanmış olsaydı Eyüpsultan’dan genel merkez adayı Cemal Canpolat’a daha fazla delegenin desteği olurdu.” Yorumunda bulundu.

Kulislere göre, İstanbul'da değişimciler ve genel merkez arasındaki rekabet yüksek...

Değişimcilerin adayı olarak gösterilen CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, iddialara göre 39 ilçenin 27’sinin desteğini aldı.

Çelik’e Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu da destek veriyor.

Genel merkezin adayı Cemal Canpolat’a ise eski rakibi mevcut il başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Eski Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı destek veriyor.