KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 30 Aralık 2023 13:05

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ ANAOKULU AÇILIŞA HAZIRLANIYOR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ ANAOKULU AÇILIŞA HAZIRLANIYOR
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın, okul öncesi eğitimi desteklemek adına çocuklara armağan ettiği Gaziosmanpaşa Belediyesi Anaokulu açılış için gün sayıyor.

Mevlana Mahallesi’nde hizmet verecek olan Gaziosmanpaşa Belediyesi Anaokulu’nda, 4-6 yaş arası öğrenciler eğitim görecek. Okul öncesi çocukların, ilkokula donanımlı bir şekilde hazırlanması için onların yeteneklerini ortaya çıkaran, psikomotor becerilerinin gelişimini sağlayan ve sosyal yönden destekleyici bir eğitim modeli uygulanacak. 08.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verecek okulda; sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve ikindi saati olmak üzere 3 öğün yemek saati uygulanacak.

 

ZENGİN EĞİTİM İÇERİĞİ SUNULACAK

15 dersliği bulunan Gaziosmanpaşa Belediyesi Anaokulu’nda; serbest zaman etkinliği, matematik etkinliği, okuma yazma hazırlık çalışmaları, fen ve doğa etkinliği, drama ve müzik etkinliği, oyun etkinliği, sanat etkinliği, ingilizce yabancı dil eğitimi, temel hareket eğitimi, akıl ve zeka oyunları, değerler eğitimi ve Kur’an-ı Kerim eğitimi verilecek. Aynı zamanda çocukların analitik düşünme ve problem çözme tekniklerinin geliştirilmesi, matematik ve teknoloji alanlarındaki bilgi ve becerilerinin artırılması için robotik kodlama derslerine yer verilecek.

 

SOSYAL ETKİNLİKLER VE REHBERLİK ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Anaokulunda, derslerden arda kalan zamanlarda düzenlenecek tiyatro ve sahne etkinlikleri, geziler ve mutfak organizasyonları, sınıf dışı etkinlikler ile çocukların yıl boyunca keyifli vakit geçirmesi sağlanacak. Öğrencilere yönelik psikolojik danışmanlık ve rehberlik çalışmaları da okul idaresi, öğretmen ve ailenin iş birliğiyle düzenli olarak sürdürülecek. Uzman pedagoglar tarafından çocukların gelişimleri, algıları, dikkat oranları, ders içerisindeki yaklaşımları takip edilerek, aileler bilgilendirilecek.

 

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ DE YENİ BİNAYA TAŞINACAK

Gaziosmanpaşa Belediye Binasının yanında hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi de proje ile birlikte Gaziosmanpaşa Belediyesi Anaokulu binasına taşınacak. Teknik açıdan daha donanımlı imkanlara sahip ve spor salonunun da yer aldığı yeni binada engellilere yönelik; meslek edindirme, sanat, spor kurslarının yanı sıra dil ve konuşma terapisi, diyetisyenlik hizmeti, ergoterapi ve fizyoterapi hizmetleri verilecek.