SPOR Haber Girişi : 24 Aralık 2023 11:40

Gaziosmanpaşa Belediyesinden Hakemlere Destek

Gaziosmanpaşa Belediyesinden Hakemlere Destek
Gaziosmanpaşa Belediyesinin düzenlediği “Kurumlar Arası Spor Şöleni” futbol final müsabakasında takımlar seramoniye hakem formasıyla çıktı.

Sporda şiddete olaylarına tepki gösteren sporcular, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından saldırıya uğrayan Hakem Halil Umut Meler'e destek mesajı gönderdi.

 

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Kurumlar Arası Spor Şöleni, futbol branşında oynanan final müsabakası ile tamamlandı. TFF Üst Klasman Hakemi Mustafa Kürşad Filiz yönetiminde gerçekleştirilen müsabaka, Gaziosmanpaşa Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü takımı ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü takımını karşı karşıya getirdi.



TAKIMLAR SAHAYA HAKEM FORMASIYLA ÇIKTI

Müsabaka öncesi iki takım da son haftalarda futbolumuzda yaşanan üzücü şiddet olaylarına tepki göstermek için seramoniye hakem forması giyerek çıktı. "Geçmiş Olsun Halil Umut Meler" ve "Sporda Şiddete Hayır" yazılı pankartlarla sahaya çıkan oyunculara, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da destek verdi. Usta, müsabaka öncesi hakem Mustafa Kürşad Filiz'e çiçek takdim etti. Centilmenlik içerisinde oynanan maçı 5-3 kazanan Destek Hizmetleri Müdürlüğü, kupanın sahibi oldu.



Müsabaka öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Usta, "Her yıl geleneksel olarak yaptığımız kurumlar arası futbol turnuvasının bugün final maçına şahitlik edeceğiz. 500 sporcunun katıldığı turnuvamızda 21 takım mücadele etti. Türkiye'de, futbolda son zamanlarda yaşadığımız olayları tabii ki doğru bulmuyoruz. Bu olaylara sebep olanları da kınıyoruz. Özellikle hakemlerin maruz kaldığı durumların yanlış olduğunu düşünüyoruz ve bunların olmaması için farkındalık oluşturmak adına bugün iki takımımız da hakem formasıyla sahaya çıkacaklar. Hem sporcularımız hem hakem hem de taraftarlar bir bütün olarak futbolun destekçisi olduğumuzu ortaya koymaya çalışıyoruz" diye konuştu.