GENEL Haber Girişi : 17 Temmuz 2023 08:59

Gaziosmanpaşa’da 15 Temmuz’a Özel Belgesel Gösterimi

Gaziosmanpaşa’da 15 Temmuz’a Özel Belgesel Gösterimi
15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişimini unutturmamak, şehit ve gazilerin aziz hatıralarını yaşatmak için Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ve Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından "İbadetten İhanete, Hizmetten Zimmete FETÖ" belgeselinin gösterimi gerçekleş

 Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı Plevne Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe İlçe Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı, Gaziosmanpaşa İlçe Müftüsü Paşa Bektaş, Gaziosmanpaşa AK Parti İlçe Başkanı Fatih Aydemir, belgeselin yönetmeni ve senaryo yazarı Prof. Dr. Serhat Ulağlı, Doç. Dr. Ali Murat Kınık ile vatandaşlar katıldı. Gösterimin ardından Prof. Dr. Serhat Ulağlı ve Doç. Dr. Ali Murat Kınık’a plaket takdim edildi.

 

"TARİHE NOT DÜŞMEK AÇISINDAN İYİ BİR ÇALIŞMA"

 

Programda konuşan Kaymakam İskender Yönden, "Biz, hep beraber bu milletin varlığını, bütünlüğünü, beraberliğini sonsuza kadar yürüteceğimizi bağıra bağıra, elimizde herhangi bir silah olmadan, herhangi bir argüman olmadan, bir gecede ilettik, anlattık. Anlayana da bildirdik. Anlamayan varsa bildirmekten de çekinmeyiz. Onda sıkıntımız yok. Ama 15 Temmuz'u hepiniz hatırlıyorsunuz, hatırlamayan çok nadir vardır. Hatıralarda kalması, bunun anımsanması bunun ne olduğunu, ne olmadığının anlatılması konusunda bilimsel bakış açısı açısından sağ olsun Serhat hocam özel bir çalışma yapmış. Biz ne yazık ki yaşayanları bir süre sonra unutuyoruz, yaşadıklarımızı, sıkıntılarımızı hafızamızdan siliyoruz. Sayın belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum, buna vakit ayırmışlar, destek vermişler. Tarihe not düşmek açısından çocuklarımızı ve gelecekte yaşayabileceklerimizin önüne geçmesini anımsatmak açısından iyi bir çalışma diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

"15 TEMMUZ, HAFIZALARIMIZDAN ASLA SİLİNMESİN İSTİYORUZ"

 

Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise, "O gün tam bağımsızlığımıza müdahale eden, milletine saldıran bir zihniyeti topyekun durdurmak için bir direnişti 15 Temmuz. Elinde silahı olmayan, topu tüfeği bulunmayan, göğsünü siper edip canını ortaya koyan ve 253 şehit veren insanlarımızı tabii ki unutamayız. Bu direnişi, bu milli birlik mücadelesini asla unutmayacağız, unutturmayacağız, unutanlara da dersini vereceğiz. Onun için bugün buradayız. Onun için 15 Temmuz hafızalarımızdan asla silinmesin istiyoruz. Milletini, bayrağını, değerlerini, ülkesini, vatanını düşünen herkes nasıl Sayın Cumhurbaşkanımızın sokağa çıkın çağrısına uyduysa bugün de aynı inançla bir arada. 15 Temmuz’u burada bir kez daha yad ediyor, şehitlerimize binlerce kez rahmet diliyorum. Gazilerimizi şükranla ve minnetle anıyorum” dedi.