EKONOMİ Haber Girişi : 14 Eylül 2011 19:15

Gereken Hizmeti Alamıyoruz

Gereken Hizmeti Alamıyoruz
Topçular Mahallesi Eyüp İlçesinin eski ve seçkin bir mahallesidir.Komşuluk ilişkileri çok eskiye dayanır. Mahalleli büyük oranda bir birini tanır.
1949 Bayburt doğumlu olan Topçular Mahalle Muhtarı Remzi Tükenmez 1970 yılından bu yana Topçular Mahallesinde ikamet ediyor. Evli ve dört çocuk babası olsan Remzi Tükenmez iki dönemdir mahalle muhtarlığı yapıyor. Kendisi ile mahallenin sorunlarını konuştuk.

Yüzölçümü ve ikamet eden nüfus olarak Eyüp İlçesinin küçük mahallerinden sayılan ama aynı zamanda Eyüp İlçesinin en güzel mahallerinden biri olan Topçular Mahallesinde yaşamak nasıl bir duygu?
Öncelikle şunu söyleyeyim Topçular Mahallesi Eyüp İlçesinin seçkin bir mahallesidir. Planlı bir yapılaşma ağırlıktadır. Komşuluk ilişkileri çok eskiye dayanır. Mahalleli büyük oranda bir birini tanır. Bu anlamı ile İstanbul da halen mahalle bakkalı olan, tüpçüsü ve manavı olan ender mahallelerden biridir.

Mahallenin Sorunları Nelerdir?
Mahallemiz eski olmasından dolayı hisseli tapu sorunu öncelikli sorunumuzudur. Fesane Evleri’nin alt yapısı 1950 den kalmadır. İSKİ tarafından kanal ve içme suyu şebekeleri yenilenmelidir. Mahallemizde bulunan sekiz adet parkı aileler kullanamıyor. Güvenlik sorunu yaşanıyor. Mahallemiz eski bir mahalle olmasından kaynaklı olarak çok ciddi anlamda imar sorunu yaşıyor. Düzensiz bir imarımız var. Altı katlı binalarımız olduğu gibi iki katlı binalarımız da var. Elektrik kablolarımız yer altına alınacak ama telefon kabloları ciddi görüntü kirliliği yaratıyor. Birçok sefer başvurmamıza rağmen kablolu tv alt yapısı yapılmadı. Buna bağlı olarak uydu anten kirliliği de söz konusu. Mahallemizde bulunan Dede Korkut İlköğretim Okulu yıkılıp yeniden yapılmalı. Ayrıca son dönemde çok ciddi olarak sivrisinek akına uğruyoruz. Düzenli olarak ilaçlama yapılmıyor
Yine önemli bir sorunumuz mahalle içine kadar yayılan geçici ruhsatla çalışan iş yerleridir. Mahallemizde bu işyerleri hem gürültü hem de çevresel kirlilik yaratmaktadır. Mahallemiz sınırları içinde birçok sanayi sitesi var. Bu iş yerlerinin bu sanayi sitelerine taşınması gerekiyor. Sitelerin muhtarlığımıza ve mahallemize bir katkısı olmadığı gibi tebligatlarına yetişmekte muhtarlık olarak zorlanıyorum.

Son olarak neler söylemek istersiniz?
Topçular mahallesi ihmal ediliyor. Buradan sizler aracılığı ile yetkilere sesimizi duyurmaya çalıştık. Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.