GENEL Haber Girişi : 31 Ekim 2022 12:17

GÖKTÜRK’TE SABAH BASKINI

GÖKTÜRK’TE SABAH BASKINI
İş makineleri, Kemer Country’ye girdi! Vatandaş direndi, mahkeme durdurdu ama kazmaya devam ediyorlar

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ziraat Bankası’na ait İstanbul Kemerburgaz’daki 224 bin metrekarelik devasa araziyi yapılaşmaya açtı.

 

Demirören Holding’in Ziraat Bankası'ndan aldığı 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon lira krediye karşılık ipotek ettirdiği ve kredi borcunu ödemediği için Ziraat Bankası’na devredilen araziye lüks konut projesi inşa edilecek.

SABAH BASKINI

1980’den bu yana açık yeşil alan olarak kullanılan bölgeye bu sabah saat 06.00'da iş makineleri ve Çevik Kuvvet eşliğinde baskın yapıldı.

 

Yıllardır bu bölgede bulunan ve yeşil alanlarının imara açılmasını istemeyen yurttaşlar ise araçlarını yola çekerek ve site girişini kapatarak iş makinelerinin alana girmesini engellemeye çalışıyor.

 

POLİS MÜDAHALE ETTİ, 1 YURTTAŞ YARALANDI

Site girişinde toplanarak iş makinelerinin girişini engellemeye çalışan yurttaşlara polisler müdahale etti. 1 yurttaş yaralandı, bazı yurttaşlar ise müdahalenin ardından fenalaştı. 

 

MAHKEMEDEN 'YÜRÜTMEYİ DURDURMA' KARARI

Bölge sakinlerinin avukatı Koray Cengiz, yurttaşlar tarafından açılan davada yürütmeyi durdurma kararı çıktığını açıkladı. 

 

KEPÇE DURDURULDU

Kararın ulaşmasının ardından kepçe durduruldu. Yurttaşlar kepçe bölgeden ayrılana kadar nöbete devam edecek.

 

 Twitter hesabından paylaşımda bulunan CHP İstanbul İl Milletvekili Gökan Zeybek, şu ifadeleri kullandı:

Göktürk’teyiz. Yaşam alanlarını savunan Göktürklü komşularımızla birlikte direniyoruz, yeşilimize çökenlere geçit vermiyoruz. Soruyoruz; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kime hizmet ediyor? Kamuya mı? Şahıslara mı?