EKONOMİ Haber Girişi : 14 Ağustos 2011 19:02

Has Parti`den Somali İçin İftar

Has Parti`den Somali İçin İftar
Has Parti İl Başkanlığınca düzenlenen ev sahipliğini İl Yönetim Kurulu Üyesi Halit Atmaca’nın yaptığı iftar yemeği Galata Köprüsünde yapıldı.
Has Parti İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen ev sahipliğini Has Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Halit Atmaca’nın yaptığı iftar yemeği Eski Galata Köprüsü üzerinde yapıldı. Onbin kişinin katıldığı iftar yemeğine Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtuluş’ta katıldı

İftar Gelirleri Somali`ye

Has Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Halit Atmaca sitemize yaptığı açıklamada "İftarda elde edilen gelirleri Somali`ye göndereceğiz. Amacımız Somali de yaşayan Müslüman kardeşlerimize bu mübarek günde sofralarına sıcak bir çorba taşımak olduğunu, İftara vatandaşlarımızın göstermiş olduğu ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. Somali’ye yapacağımız yardımların önümüzdeki günlerde de süreceğini” söyledi

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtuluş yaptığı konuşmada "Bizim vazifemiz tarihte olduğu gibi hakkı ve adaleti, sulhu ve selameti tesis etmek için gayret göstermektir" dedi.
Kurtulmuş, "91 - 94 yılları arasında 34 tane ülkenin Somali`de ne işi vardı? Oraya kendi iktidarlarını kendi güçlerini sağlamak, petrol yataklarını bir türlü ele geçirmek,  Afrika`nın zenginliklerini sömürmek için gidenler, şimdi niçin 34 ülke, askeri operasyonda gösterdiği hassasiyeti Somali`ye gıda yardımında göstermiyor" dedi.

Bu İnsanlar Niçin Açlıktan Ölüyor?
Somali ile ilgili milletin hassasiyetinden çok memnun  olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Ancak şunu söyleyecek yüreklilikte olmamız lazım, Somali veya Afrika`nın başka bir yeri, bugün Afrika`nın bir çok yerinde açlık var.  Şu soruyu kimse sormuyor:  50 sene evvel Afrika`da bir tek Allah`ın kulu açlıktan ölmüyordu, ne oldu da artık ölüyor? Dünyanın en büyük nimetlerinin olduğu yerden bahsediyoruz Somali`den bahsederken. Tabiat kaynakları, yer altı kaynakları? Dünyanın en güzel nimetlerinin olduğu yerler. Niçin bu insanlar açlıktan ölüyor?"dedi.

Züccaciye Dükkanına Giren Filleri Çıkaracağız
"Somalili kardeşlerimizin hallerini anlıyoruz, cebimizdeki üç kuruşu beş kuruşu gönderiyoruz, Allah kabul etsin" diyen Kurtulmuş, "Görevimiz emperyalistlerin kollarını kanatlarını kırarak dünyanın her yerinden kovalamaktır. Bizim işimiz zücaciye dükkânına giren fillerin devirdiği bardakları toplama değildir. Bizim görevimiz, züccaciye dükkanına girerek ortalığı birbirine katan bu filleri buradan çıkarmaktır. Afrika`yı biliyoruz ve bu süreçte daha fazla da öğreniyoruz. Şöyle bir bakın Afrika kıtasının geçmişine: Afrika kıtasında İngilizler var, Belçikalılar var, Fransızlar var, İspanyollar var, Almanlar var. Bugün Somali`deki vahşetin benzerini 1992 -93`te batılı beylerin kışkırtmasıyla Ruanda`da gördük. Ruanda`da bir yıl içerisinde bir milyon insan kılıçlarla kesilerek öldürüldü" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, "Hafızalarımızı biraz geriye götürelim, 1991-94 arasında yine Somali`yi konuşuyorduk. Somali`de açlık yine vardı, açlığı değil de Somali`de yapılacak olan Amerika Birleşik Devletleri komutasındaki uluslararası çıkarını konuşuyorduk. 34 ülke bir araya geldi askerleriyle Somali`ye gittiler, o zamanda bu millet görmedi. Şimdi daha rahat görmemiz gerekmez mi? 91 ? 94 yılları arasında 34 tane ülkenin Somali`de ne işi vardı? Oraya kendi iktidarlarını kendi güçlerini sağlamak, petrol yataklarını bir türlü ele geçirmek,  Afrika`nın zenginliklerini sömürmek için gidenler, şimdi niçin 34 ülke, askeri operasyonda gösterdiği hassasiyeti Somali`ye gıda yardımında göstermiyor. Bunu sorgulamak zorundayız. Nerede Unesco, nerede Dünya Sağlık Örgütü, nerede Avrupa Birliği, nerede Birleşmiş Milletler, nerede Arap Birliği, nerede İslam Ülkeleri Konferansı? Dün sessiz kaldıkları gibi, bugün Somali`nin açlığı konusunda da sessiz kalıyorlar" dedi.