EKONOMİ Haber Girişi : 15 Aralık 2014 12:06

Hayri İnönü'den Sarıgül'ü suçlayan açıklama

Hayri İnönü'den Sarıgül'ü suçlayan açıklama
Nişantaşı'nda bu yılbaşında eğlence ve süsleme yapılmamasıyla ilgili eleştirileri yanıtlayan Hayriı İnönü, Mustafa Sarıgül döneminde yılbaşı hazırlıkları için kaynakların çarçur edilip belediyenin ağır bir borç altına sokulduğunu ileri sürdü.
Şişli Belediyesi'ndeki Sarıgül- İnönü gerilimi her geçen gün farklı bir boyut kazanıyor. Eski belediye başkanı Mustafa Sarıgül'ün, Hayri İnönü'yü belediye meclisinin verdiği kararlara uymaya çağırmasının ardından, İnönü de dün yazılı bir açıklama yaparak Sarıgül döneminde yılbaşı hazırlıkları için kaynakların çarçur edilip belediyenin ağır bir borç altına sokulduğunu ileri sürdü.

İnönü, Nişantaşı'nda bu yıl, yılbaşı eğlencesi ve yılbaşı aydınlatmasının olmaması nedeniyle birkaç gündür medyada yer alan haberlerle ilgili dün yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında, Sarıgül dönemine atıfta bulunarak kamu kaynaklarının çarçur edildiğini belirten İnönü şunları kaydetti:

"Nişantaşı neden hâlâ karanlık sloganıyla ortalığı velveleye vermeye çalışan bu zihniyet unutmamalıdır ki Nişantaşı hiçbir zaman karanlık olmadı. Eğer Şişli Belediyemiz ağır borç yükü altında bulunmasaydı, biz, sizler için bugüne kadar yapılagelenden çok daha coşkulu eğlence programları düzenler, sizlerin coşkulu eğlence ortamlarını paylaşmanız için her tür olanağı önünüze sererdik. Ancak yıllarca kırmızı halı ve süs lambalarıyla halkımıza göstermelik bir şaşaa sunulurken kamu kaynakları çarçur edilmiş, belediyemiz ne yazık ki ağır bir borç yükü altına sokulmuştur. Nişantaşı semtimizin kırmızı halı ve süs lambaları için geçmiş dönemlerde milyonlarca lira harcama yapıldığı saptanmıştır. Milyonlar harcanmış; sizin milyonlarınız, size hizmet için, çocuklarınızın eğitimine katkı için, yürüdüğünüz yollara, yaşadığınız semtlere bakım için ayrılmış olan paralar ne yazık ki gözünüzü boyamak üzere birkaç günlük eğlence için kırmızı halılara ve lambalara harcanmış. Sizlere hizmet sözüyle bu makama geldim. Durum böyleyken birtakım gerçekleri göz ardı ederek aynı yanlışlara devam etmeye ne kişisel
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.