TEKNOLOJİ Haber Girişi : 04 Şubat 2016 11:19

Her yerde ücretsiz internet

Her yerde ücretsiz internet
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 nisan 2014’de 27 noktada başlatılan ücretsiz internet uygulaması, şehrin her yerine ulaşıyor. Artık otobüs ve metrobüslerde hizmet veren “ibbWiFi” metrolarda da kullanılabilecek

İstanbul’da ücretsiz internet kullanımı şehrin her yerine ulaşıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 nisan 2014’de 27 noktada başlatılan ücretsiz internet uygulaması“ibbWiFi” şu an bin 400 lokasyon 2 bin 250 erişim noktasıyla İstanbullulara hizmet veriyor.

Taksim, Eminönü, Kadıköy, Mecidiyeköy, Üsküdar gibi kent meydanlarının yanı sıra, parklar, korular, iskeleler, otobüs durakları ve kültür merkezleri ile İBB Hizmet Binaları gibi insanların yoğunluk gösterdiği alanlarda ücretsiz internet hizmeti sunuluyor.

Kapsama alanı genişletilen ücretsiz internet hizmeti artık bin otobüste, ve 234 metrobüste kullanılabiliyor. Üstelik bu sayı yakın zamanda 400 metrobüse çıkacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Hakkı Tok, üniversite kenti olan İstanbul’da özellikle gençlerin talepleri doğrultusunda bu hizmetin yaygınlaştırılacağını söyledi. Başkan Kadir Topbaş’ın gençlerin taleplerini her zaman ön plana çıkardığını ifade eden Hakkı Tok, kent meydanları, otobüs ve metrobüslerde de ücretsiz internet uygulamasını yaygınlaştırdıklarını belirtti

Metrolara da ücretsiz internet geliyor

Bugüne kadar toplam 600 bin kişinin sisteme kaydolduğu ücretsiz internet noktaları, otobüs ve metrobüslerin ardından metrolarda da kullanılmaya başlanacak. 

İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Hakkı Tok, yeni dönemde sahillerde, parklarda ve de metrolarda bu hizmetin kullanılabileceğini, bunun için çalışmaların başladığını ifade etti.

Tek şifre ile rahat kullanım

Günlük ortalama 15 bin kullanıcının bağlandığı sisteme erişmek son derece kolay. Akıllı telefon, tablet ve ya dizüstü bilgisayarlar ile ücretsiz internet noktalarında "ibbWiFi" kablosuz ağına bağlanmak için cep telefonu numaranız ve kendinizin belirlediği herhangi bir şifre ile kısa kayıt işlemini gerçekleştirmeniz yeterli.

Vatandaşlar ise hem kent meydanlarında hem de otobüs metrobüs yolculuklarında kullanabildikleri uygulamadan memnun. Özellikle öğrenciler, ücretsiz internet hizmetininin zor zamanlarda yardımlarına koştuğunu söylüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.