GÜNDEM Haber Girişi : 27 Mayıs 2017 12:07

İlk teravih namazında camiler doldu taştı!

İlk teravih namazında camiler doldu taştı!
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte camilere akın eden vatandaşlar, ilk teravih namazını kıldı. Çocuklarıyla birlikte camilere gelen vatandaşlar, on bir ayın sultanı Ramazan'ın ilk teravih namazını kılmanın sevincini yaşadı.

STANBUL’DA İLK TERAVİH NAMAZI KILINDI

Ramazan ayının ilk teravih namazı için yüzlerce vatandaş Eyüp Sultan Camii ve Sultanahmet Camii’ne geldi.

Akşam saatlerinden itibaren camiyi doldurmaya başlayan vatandaşlar bu huzurlu atmosferin tadını çıkardı. Genç-yaşlı birçok kişi ellerini semaya açarak dua etti. Yatsı ezanının okunması ile birlikte çok sayıda kişi, cami içerisinde ve dışında kendileri için hazırlanan yerlerde ilk teravih namazını kıldı. Kadınlar da kendileri için ayrılan bölümde namazlarını kıldılar.

EYÜP SULTAN’DA İLK TERAVİH NAMAZI

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ilk teravih namazı tüm yurtta olduğu gibi İstanbul'da eda edildi. Eyüp Sultan Camii'nin Ramazan'ın ilk teravih namazı ise havadan görüntülendi.

Onbir ayın sultanı Ramazan ayının gelişi ile birlikte tüm yurtta ilk teravih namazı kılındı. İstanbul Eyüp Sultan'a akın eden yüzlerce kişi yatsı namazı ardından teravih namazını eda etti. 7'den 70'e birçok vatandaş camii avlusunu doldurdu. Teravih namazı sırasında drone ile havadan ise kartpostallık görüntüler çekildi. Eyüp Sultan Camii'nin iki minaresi arasına asılan “Oruç Bedenin Zekatıdır” mahyası asıldığı görüldü.

Türkiye’nin dört bir yanında ilk teravih namazı için camilere akın eden vatandaşlar, cami imamlarının Ramazan ayı konulu vaazının ardından namaz kılıp dua etti.

BAŞKENT’TE İLK TERAVİH NAMAZINDA CAMİLER DOLDU TAŞTI

Ankara'da on bir ayın sultanı Ramazan ayının ilk teravih namazında camiler doldu taştı.

Ankaralılar, on bir ayın sultanı Ramazan ayını coşkuyla karşıladı. Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak için camilere akın eden vatandaşlar, Ramazan'ın Türk milletine, İslam alemine ve tüm insanlığa huzur, barış ve bereket getirmesi dileğinde bulundu. Teravih namazını kalabalık bir cemaatle geçirmek için Ankara'nın en büyük camilerinden olan Kocatepe Camii'ne geldiklerini söyleyen vatandaşlar, her sene aynı heyecanı tekrar tekrar yaşadıklarını söyledi.

Tarif edemeyeceği duygular içinde olduğunun altını çizen Ahmet Özkan, “Çok güzel bir duygu yine bir Ramazan'da hep beraberiz. İslam alemine hayır, bereket getirmesini Cenabı Hak'tan niyaz ediyorum. Bugün özellikle buraya geldim. Büyük bir camide kılmak istedim, belki biraz daha feyz alırız, daha iyi olur diye düşündüm” şeklinde konuştu.

İlk teravih namazını kılmaya kızlarıyla birlikte geldiğinin altını çizen Tahir Kaya, “Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak çok güzel bir duygu. Geçen sene de buraya geldik. İlk günler burada kılıyoruz, ondan sonra başka camilere de gidiyoruz. Namaz bizim için bir huzur” diye konuştu.

İZMİR’DE İLK TERAVİH NAMAZI KILINDI

İzmir’de Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak isteyen vatandaşlar camilere akın etti.

İslam dünyasının hasretle beklediği Ramazan ayının ilk teravih namazında İzmir’de camiler doldu taştı. On bir ayın sultanı Ramazan ayını karşılayan vatandaşlar, huşu içinde tarihi camilerde namazlarını kıldı. Teravih namazına birlikte gelen bir çift, ”Ramazan ayının ilk teravih namazına geldik, çok mutluyuz. İnşallah sonuna kadar gelmeyi Allah nasip eder” şeklinde konuştu.

Öte yandan her yaştan vatandaşın bulunduğu teravih namazına gelen küçük bir çocuk, ”Bugün teravih namazını kılacağım, yarın da oruç tutacağım” dedi. İzmirli vatandaşlar teravih namazının ardından tekbirler getirerek dualar okudu. Camiden çıkan cemaat birbirlerinin ellerini sıkarak Ramazan’ı tebrik etti.

BURSA ULU CAMİ’DE İLK TERAVİH NAMAZI

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı bu gece kılınan ilk teravih namazıyla başladı. Vatandaşlar Bursa Ulu Cami'ye akın etti.

İslam dünyasının hasretle beklediği Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı. Tarihi Ulu Camii'ye akın eden Bursalılar huşu içerisinde ilk teravih namazını eda ettiler. Camileri dolduranlar arasında kadın ve çocuklar da bulunuyordu. Yatsı ezanından dakikalar önce camiye gelen vatandaşlar Kur'an-ı Kerim okuyarak, dualar etti. Ayrıca Ulu Camii başta olmak üzere Bursa'da birçok camiye mahyalar asıldı.

Etiketler : RAMAZAN
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.