EKONOMİ Haber Girişi : 13 Aralık 2011 12:43

İnsan Hakları Günü Kutlandı

 İnsan Hakları Günü Kutlandı
10 Aralık İnsan Hakları Günü ilçemizde yapılan konferans ile kutlandı
İlçemizde İlçe İnsan Hakları Kurulu, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak Başkanlığında, Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Güven, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Demir, Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan, İlçe Tarım Müdürü Rahim Gezer, İlçe Mal Müdürü Birgül Aydın Çetiner, İlçe Emniyet Müdür Yard. Murat Turhan, İlçe Yazı İşleri Müdür V. Müdaim Durmaz, Şehit Aileler Derneği Genel Başkanı Mehmet Güner, Eyüp Muhtarlar Derneği Başkanı Gürol Birkardeşler, Eyüp İnsan Hakları Kurulu Üyesi ve Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Temsilcisi Av. Mustafa Özkurt?`un iştirakiyle Eyüp Merkez İlköğretim Okulu Konferans salonunda toplandı.

Konferans saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başladı. Eyüp İlçe İnsan Hakları Kurulu üyesi Av. Mustafa Özkurt?un sunduğu İnsan hakları konulu konferansla katılımcıları insan hakları konusunda aydınlattı. Özkurt kişilerin haklarını nasıl arayacakları konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Konferansın açılış konuşmasını yapan Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak; ?insanların sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerin sınırı başkasının haklarının başladığı alanda bitmelidir. Hak sahipleri sahip oldukları hakları asla kötüye kullanmamalıdır. İnsan Haklarının korunmasını sağlamak, ihlâl iddiaları hakkında gerekli inceleme ve araştırmaları yapmak ve bunların sonuçlarını yetkili mercilere bildirmek, insan hakları ile ilgili olarak toplumu bilgilendirmek, uygulayıcıları ve kamu görevlilerini eğitmek ve insan haklarına ilişkin ihbar, dilek, talep ve şikâyeti olan kişilerin başvuruları, dilekçe, elektronik posta ve insan hakları başvuru kutuları vasıtasıyla alınarak, İlçe İnsan Hakları Kurulu?nca karara bağlanmaktadır.? dedi.

Özkurt, temel insan hakları kavramını Dünyada ve ülkemizdeki insan hakları ihlallerini ve insan hakları ihlalleri olduğunda kişilerin haklarını nasıl arayacakları gibi önemli konulara değindi.

HAKLAR İHLAL EDİLİYOR

Konferansta insan haklarının tarihi gelişim süreci ortaya koyulduktan sonra dünyada insan haklarının korunması ve insan hakları bilincinin geliştirilmesine yönelik olarak yapılan uluslar arası sözleşmeler hakkında bilgi veren Yaylı Bu çerçevede Türkiye?nin taraf olduğu uluslar arası anlaşmalar ve bu anlaşmalardaki temel insan haklarına ilişkin hükümlerin neler olduğunun açıklandığı konferansta insanların doğuştan sahip olduğu sözlerine ekledi. Konferansa Eyüp Merkez İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri de katıldı.