GÜNDEM Haber Girişi : 01 Mayıs 2016 15:49

İşçiler Bakırköy'de

İşçiler Bakırköy'de
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB önderliğinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen kutlamalar, Bakırköy Halk Pazarı alanında yapıldı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB önderliğinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen kutlamalar, Bakırköy Halk Pazarı alanında yapıldı.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Birleşik Haziran Hareketi, Çarşı Grubu, Sol Açık, CHP, HDP üyeleri  alandaki yerlerini almasının ardından program saat 13.00 sıralarında saygı duruşu ve ardından koronun 1 Mayıs Marşı ile Enternasyonel Marşı'nı okumasıyla başladı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko'un konuşmasının ardından KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB İkinci Başkanı Raşit Tükel kürsüye çıktı. Konuşmalarının ardından, çeşitli siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının aralarında bulunduğu 55 kurumun ortak bildirisi Türkçe ve Kürtçe okundu.

Daha sonra Mezopotamya Kültür Merkezi Grubu ile sanatçı Yasemin Göksu kısa konser verdi. Konsere işçiler ve vatandaşlar halay çekerek eşlik etti.

 

HDP'li gruba polis müdahalesi

1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı Bakırköy'deki halk pazarı alanına yürüyen HDP'liler ile polis arasında arama noktasında tartışma çıktı. İkinci arama noktasında yaşanan tartışma büyüyünce polis müdahalede bulundu. Polis, gruba biber gazı ile müdahale etti.

 Meşaleyle alana girmelerine izin verilmeyen Fenerbahçeliler eylem yaptı

1 Mayıs kutlama alanına polis, Fenerbahçe taraftar grubunun meşale ile girmesine izin vermedi. Arama noktasında meşale ile girmek için polisle bir süre tartışan gruptan birkaç kişi bunun üzerine E-5 üzerinde, arama noktasına yakın bir yerde meşaleleri yakarak slogan attı. Meşaleli gruba arama noktasında bulunan taraftar arkadaşları destek verdi. Bir süre slogan atarak meşale yakan taraftarlar, tekrar arama noktasına gelerek arkadaşlarına katıldı. Fenerbahçeli taraftar grubu ellerindeki pankartla kutlama alanına girdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.