GENEL Haber Girişi : 08 Aralık 2016 12:47

İşitme Engelli Çocuklar Kaymakam Abdullah Dölek’i ziyaret ettiler

İşitme Engelli Çocuklar Kaymakam Abdullah Dölek’i ziyaret ettiler
Eyüp’te bulunan Tarih Koleji ile İşitme engelli çocuklara eğitim veren Çocuk Eğitim Derneği’nin birlikte ürettikleri “Öğretmenim bana destek ol” isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında 9 işitme engelli öğrenci Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek’i makamında ziyaret ettiler.

“Engelli çocukların normal sınıflarda kaynaştırma yoluyla eğitimi” konulu genelgeyle; yaşları 7-11 arasında olan ve Tarih Koleji’nde de bulunan 1 kaynaştırma öğrencisi ile diğer ilçelerin okullarında okuyan 8 kaynaştırma öğrencisi dün Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek’e makamında bir ziyarette bulundular.

İşitme engelli çocuklar için geliştirilen “Öğretmenim bana destek ol” projesinin amacının, engelli öğrencilerin iyi eğitim almaları ve arkadaş gruplarında yalnız kalmaması için geliştirildiğini belirten yetkililer, bu kapsamdaki öğrencilerin, taktıkları cihazlarla az da olsa duyabildiklerini, öğretmenlerinin ders anlatırken FM denilen özel bir cihazı kendi boyunlarına takarak ders anlatmaları sayesinde öğrencilerin çok daha iyi duyabildiklerini ve derslerinden geri kalmadıklarını belirttiler.

Kendisini ziyarete gelen işitme engelli çocukları 5’er dakika makamında oturtan ve ziyaretten çok memnun kaldığını belirten Kaymakam Dölek, “Öğretmenim bana destek ol” cümlesini işaret diliyle yaptı ve Tarih Koleji tarafından, okullara dağıtılmak üzere özel çekilen bir videoda gönüllü olarak yer aldı.

Ziyarete Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, Tarih Koleji Genel Müdürü Sibel Altınöz, Çocuk Eğitim Derneği Genel Sekreteri Melike Argiş, İşaret Dili Tercümanı Azmi Tuncel ile videoda rol alan bütün öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Fotoğraflar: Metin Türkmenoğlu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.